Modrić: Real se plašio poraza u El Klasiku, osećao se pritisak zbog važnosti utakmice

Fudbaler Reala iz Madrida, Luka Modrić rekao je danas da su se u tom klubu plašili poraza od Barselone u „El Klasiku”, jer bi posle devet kola u prvenstvu zaostajali sedam bodova za velikim rivalom.

Real je u subotu uveče na svom terenu pobedio Barselonu sa 3:1, u 228. „El Klasiku” i na bod smanjio zaostatak na tabeli.

– Na početku utakmice smo osećali pritisak zbog važnosti utakmice. Plašili smo se poraza, jer bi nam Barselona „pobegla” na sedam bodova. Oni su pokazali da će nas kazniti ako im ostavimo i malo prostora. Barselona je jaka, ali su izgledali nemoćno, pošto smo mi igrali sjajno – rekao je Modrić za Sportske Novosti.

Barselona je povela u četvrtom minutu golom Nejmara, a nakon toga Lionel Mesi je propustio da duplira vođstvo, posle čega je Real preokrenuo golovima Kristijana Ronalda iz penala u 35. minutu, Pepea u 50. minutu i Karima Benzeme u 61. minutu.

– Ključ je bila odbrana Ikera Kasiljasa, kojom je sprečio Mesija da postigne gol. Bilo bi teško vratiti se da je Barselona povela sa 2:0. Pokazali smo da je ekipa stabilna i psihički jaka – dodao je hrvatski reprezentativac.

On je ocenio da je Real u subotu prikazao najbolju igru, od kako je on 2012. godine iz Totenhema došao na Santjago Bernabeu.

– To je Realova najbolja igra od kako sam došao. Pokazali smo šta možemo protiv najvećeg protivnika. Pokazali smo da niko ne može da nas pobedi ako na pravi način iskoristimo naš kvalitet – rekao je on.

Modrić je dodao da njegova ekipa ne sme da se zanese pobedom, pošto je Barselona i dalje prva na tabeli.

– Možda smo mogli da postignemo i više golova. Ali pobedili smo ih sa 3:1, a oni pre te utakmice nisu primili gol u prvenstvu. Ovo je velika stvar za nas, ali ne smemo da se zanesemo pošto imaju bod više od nas – rekao je Modrić.