“Mogao si da sediš kod kuće!” Povodom skandala u Melburnu oglasila se i Novakova drugarica

Bivša šampionak US opena brani Đokovića...

Printscreen Twitter/@rolandgarros

Nekadašnja teniserka i prijateljica Novaka Đokovića, Flavija Peneta, imasamo  reči razumevanja za najboljeg tenisera sveta koji je deportovan iz Australije uoči prvog gren slema sezone.

Sumnjam da će se vakcinisati. Ostaće veran sebi, možda i više nego ranije. Novak je uvek bio drugačiji u svojim izborima, od hrane do prijateljstava, uvek je donosio vrlo lične odluke, uz podršku supruge Jelene koja je uvek bila uz njega. Žao mi je što se sve ovo desilo, jer nemam nikakve sumnje da je Đoković dobar čovek. Sigurno nije opasnost po javnost – istakla je Peneta za Korijere dela sera.

Šampionka US opena iz 2015. godine je jasna.

Možemo mi da ga savetujemo koliko hoćemo, ali to je 34-godišnji čovek koji je uspeo da preokrene hijerarhiju koja je u tenisu vladala decenijama. Nije to čovek kome nedostaje karakter. Nemam pojma šta će sada da radi, ali bez vakcine život će mu se pretvoriti u pakao. Sigurna sam da pati, da ga je sve ovo pogodilo. Nole je snažno ljudsko biće, ali je i vrlo osetljiv – rekla je.

Italijanka, inače supruga Fabija Fonjinija, tvrdi da ne osuđuje srpskog asa.

Ja sam za slobodu izbora. Odluke koje donosim za moju decu i mene su privatne odluke. Poznajem majke koje nisu htele da se vakcinišu tokom trudnoće i ja sam sačekala da se porodim, tako da moja odluka ne bi uticala na moju ćerku. Ne trudim se da utičem na druge. Da sretnem Noleta, rekla bih mu: Prijatelju moj, ti si budala, mogao si da u miru sediš kod kuće sa suprugom i decom (osmeh). Previše ga pritiskaju, tretiraju ga kao kriminalca. Lako je sada reći da nije ni trebalo da ide u Australiju – konstatovala je Peneta.