MOGUĆE JE MOGUĆE: Ponovo će ljubitelji fudbala uživati u mečevima “velike četvorke”

SFRJ
Wikipedia

Predstavnici Fudbalskih saveza Srbije, Hrvatske, Slovenije, BiH, Crna Gore i Makedonije i Mađarske postigle su načelan dogovor o učešću u zajedničkoj, regionalnoj ligi

 

Kako prenose Novosti, na sastanku u Zagrebu, postignut je dogovor da se započne sa takmičenjima u ženskom fudbalu, kao i omladinskim selekcijama, koje bi bile zamajac za zajedničku ligu klubova iz bivših jugoslovenskih klubova. Saglasnost su postigli svi Savezi, ali će se konačna odluka doneti nakon konsultacija na nivoima države i policije.

Kao najveći problem za start takmičenja naveden je huliganizam, kao i finansijska situacija u klubovima.

Za ovaj projekt zainteresovan je i novi predsednik UEFA, Slovenac Aleksander Čeferin.

– Ima tu još dosta posla, svi se vraćamo u naše saveze na konsultacije jer postoje i neki delovi u organizaciji koji se tiču drugih državnih organa. Mi smo sa klubovima koji imaju najjače omladinske škole u Srbiji već razgovarali pre odlaska u Zagreb, i svi su dali načelni pristanak. Do realizacije nas čeka mnogo posla, a postoji i nepoznanica kad bi ta liga mogla da startuje. Narednog meseca ćemo se ponovo okupiti i nastaviti sa razradom ovog predloga – rekao je za Novosti koordinator mlađih selekcija FSS Mitar Mrkela.