Montela: Drago mi je što smo izbegli Napoli, Dinamo je nezgodan protivnik

Trener fudbalera Fiorentine Vinćenco Montela izjavio je da je Dinamo Kijev nezgodan protivnik i da mu je drago što je u četvrtfinalu Lige Evropa njegova ekipa izbegla drugi italijanski klub – Napoli.

 

Dinamo je nezgodan protivnik, posebno u ovom trenutku pošto su u dobroj formi. To su pokazali u duelima protiv Evertona u prošlom kolu, kada su u prvom meču izgubili sa 2:1 u Liverpulu, a na svom terenu sinoć su pobedili sa 5:2. Oni imaju kvalitetne igrače i jak, dobro uvežban tim. Moguća zamka mogu da budu vremenski uslovi u Kijevu, ali bićemo spremni. Nadam se da ću na raspolaganju imati sve igrače – rekao je Montela za klupski sajt.

Fiorentina je u osmini finala ukupnim rezultatom 4:1 izbacila Romu, a Dinamo Kijev je bio bolji od Evertona sa 6:4.

Italija ima dva predstavnika u četvrtfinalu, pošto je dalje prošao i Napoli.

Drago mi je što smo izbegli drugi italijanski klub. Obe ekipe imaju priliku da prođu i to može da bude dobro za italijanski fudbal – rekao je Montela.

Trener Dinama iz Kijeva Serhij Rebrov ocenio je da su šanse pođednake.

Fiorentina je ozbiljan protivnik koji je izbacio Romu u prošlom kolu i trenutno je među prvih pet ekipa u Seriji A. To dovoljno govori o njenoj snazi. Posle dvomeča oceniću da li sam zadovoljan žrebom. Šanse su 50:50. Ako budemo igrali na istom nivou kao što smo odigrali utakmice protiv Evertona ništa nije nemoguće. Sve je u našim rukama – rekao je Rebrov.

Prva utakmica Dinama i Fiorentine igraće se 16. aprila u Kijevu, a revanš je na programu sedam dana kasnije u Firenci