MOTO GP: Markes sa pol pozicija startuje na devetoj trci sezone

Vozač Repsol Honde Mark Markes startovaće sa pol pozicije na devetoj trci sezone Moto GP šampionata, Velikoj nagradi Nemačke.

Markes je do pol pozicije došao krugom na stazi „Zahsenring” u vremenu od 1:20.937 minuta, sa tri desetinke prednosti u odnosu na timskog kolegu Danija Pedrosu.

Njima dvojici će se u prvom redu na startu trke, u nedelju u 14 časova, pridružiti miljenik domaće publoike Štefan Bradl na LCR Hondi.

Na „Zahsenringu” je viđena dominacija Hondi u kvalifikacijama, a kao i na slobodnim treninzima razlike između najboljih vozača nisu bile velike. Pedrosa je Bradla pobedio za jednu desetinku, iako zbog udesa nije ni imao priliku da popravi svoje vreme, a iza je sledio Aleš Espargaro, vozač NGM Forvard rejsinga, koji je bio samo 36 hiljaditinki sporiji.

Espargaro je ujedno bio najbolji od vozača na Jamahi, iako je u pitanju ona koja se takmiči u ‘open’ kategoriji. Najbolja fabrička Jamaha našla se na petoj poziciji zahvaljujući Horheu Lorencu, dok Valentino Rosi kompletira drugi startni red. Andrea Janone će na Pramak Dukatiju startovati kao sedmi, ispred dvojca Jamahe Teh 3 Pola Espargara i Bredlija Smita, dok će deseti mesto zauzeti Alvaro Bautista. Španac na Gresini Hondi je, inače, bio unutar sekunde od Markesa u kvalifikacijama.