MOTO GP: Pedrosa prekinuo Markesov niz, Lorenco drugi, ‘Doktor’ treći

Vozač Repsol Honde Dani Pedrosa prekinuo je niz od deset uzastopnih pobeda svog timskog kolege Marka Markesa, trijumfom na Velikoj nagradi Češke.

Markes, branilac titule, neporažen je bio od početka sezone do dolaska u Brno, gde je Pedrosa slavio u vremenu od 42:47.800 minuta.

Drugo mesto, sa sekundom zaostatka, zauzeo je Horhe Lorenco na Jamahi, dok se na podijumu našao i devetostruki svetski šampion Valentino Rosi. Markes je na kraju morao da se zadovolji četvrtim mestom, pet sekundi iza „Doktora”

Od Katara do Indijanapolisa, skoro pet meseci trajala je Markesova dominacija, ali je njoj došao kraj u Brnu. Pred preko 100.000 gledalaca, za pobedu su se borili Pedrosa i Lorenco, dok Markes nijednog trenutka nije uspeo da im pripreti. On je vodio veliku borbu sa Rosijem, ali je iz nje kao pobednik izašao „Doktor”, koji je samo dan ranije u udesu tokom treninga zaradio otvorenu ranu na prstu. Italijanu je trka u Brnu, inače, bila 245. u kraljevskoj klasi, po čemu je postao rekorder u šampionatu.

Stanje na tabeli:

1 Marc MARQUEZ Honda SPA 263
2 Dani PEDROSA Honda SPA 186
3 Valentino ROSSI Yamaha ITA 173
4 Jorge LORENZO Yamaha SPA 137
5 Andrea DOVIZIOSO Ducati ITA 118
6 Aleix ESPARGARO Forward Yamaha SPA 85
7 Pol ESPARGARO Yamaha SPA 78
8 Andrea IANNONE Ducati ITA 73
9 Stefan BRADL Honda GER 65
10 Bradley SMITH Yamaha GBR 65