MOTO GP: Šest trka, šest pol pozicija! Dovoljno je reći – Markes

Šampion više nema konkurente, a to dokazuje i činjenica da je na šest trka u ovoj sezoni osvojio pol poziciju, a ukoliko bi sutra pobedio na stazi u Muđelu Mark Markesu bi to bio šesti trijumf od početka sezone. Španac vlada kraljevskom klasom!

U kvalifikacijama za trku za Velika nagrada Italije, Mark Markes, član Repsol Honde je najbrži krug odvozio je u vremenu od 1:47.270 minuta. Fantastični Markes je još jednom dokazao da trenutno nema ravnopravnog protivnika.

Iz prvog reda u nedelju (14 časova) osim Markeza krenuće i Andrea Janone iz Pramak rejsinga, na Dukatiju, kao i Horhe Lorenco iz Jamahinog fabričkog tima. U drugom startnom redu biće Markezov timski kolega Dani Pedrosa, Pol Espargaro iz Monster Jamahe Teh 3 i Kal Kračlou iz Dukatija. Tek će sa desetog mesta krenuti ljubimac publike u domovini, Valentino Rosi (Jamahin tim).

‘Doktoru’ će ovo biti 300. trka u karijeri, a ispred devetostrukog prvaka će u borbu za bodove krenuti Bredli Smit iz Monster Jamahe Teh 3, Andrea Doviciozo iz Dukatija i Štefan Bradl iz LCR Honde.

Uoči trke, u generalnom plasmanu vodi Markes sa 125 bodova, a slede ga Pedrosa sa 83, Rosi sa 81, Doviciozo sa 53…