Može li Novak u ovoj trci da ‘prestigne’ Bolta?

Novak Đoković
Beta

Najbolji teniser sveta Novak Đoković otputovao je u Berlin, gde će večeras prisustvovati ceremoniji dodele Laureus nagrade.

 

“Laureus akademija” od 2000. godine nagrađuje najbolje sportiste sveta, a Novak je prestižnu nagradu osvojio dva puta – 2011. i 2015. godine.

Srpski teniser je i ove godine očekivano nominovan i smatra se jednim od favorita u konkurenciji šampiona Formule 1 Luisa Hamiltona, fudbalera Barselone, najbržeg čoveka sveta Juseina Bolta, košarkaša Golden Stejt Voriorsa Stefa Karija i najboljeg golfera sveta Džordana Spita.

Ukoliko bi Novak osvojio nagradu, po broju titula bi se izjednačio sa Boltom, dok je rekorder sa četiri Laureus nagrade švajcarski teniser Rodžer Federer.

Među sportistkinjama, kandidatkinje za najbolju su najbolja teniserka sveta Serena Vilijams, austrijska skijašica Ana Feninger, atletičarke Genzebe Dibaba i Šeli-En Frejzer-Prajs, američka plivačica Kejti Ledecki i američka fudbalerka Karli Lojd.

Za najbolji tim su nominovani novozelandski ragbisti, fudbalski klub Barselona, Golden Stejt Voriorsi, britanski teniseri osvajači Dejvis kupa, Mercedes u Formuli 1 i američke fudbalerke.