Mržnja i prepucavanje: Albanci cepaju srpske zastave, ne odustaju od dolaska u Beograd

Navijači fudbalske reprezentacije Albanije, posebno oni s Kosova, nikako se ne mire sa zahtevom našeg saveza da karte za predstojeći meč u Beogradu (14. oktobra), mogu da kupe samo državljani sa pasošem te zemlje.

Ovakva odluka FSS-a, koja je, prema priznanju čelnika FS Albanije, utemeljena u propisima UEFA i ne može da se suspenduje, direktno utiče na pristalice crveno-crnih sa Kosova, iz Makedonije i sa juga Srbije, koji, usled nedostatka putnih isprava Albanije, smatraju da se radi o diskriminaciji.

Besni navijači Prištine pozvali su čak FS Albanije da se ili dogovori sa Fudbalskim savezom Srbije oko dolaska svih navijača, ili da iz protesta vrati Srbima svih 1.200 karata, koliko im je namenjeno za ovaj meč.

Takođe, njihov Fejsbuk profil preplavile su fotografije pretnji i mržnje prema Srbiji, a često se mogu videti i obostrana navijačka prepucavanja.

Kako i sa naše strane ima usijanih glava, koje prete Albancima, jasno je da će srpska policija imati pune ruke posla do obezbedi da ceo meč u Humskoj sledeće nedelje protekne u najboljem redu.

Albanski navijači se čude i kako je karta za meč u Beogradu toliko jeftina (tri evra), dok im, recimo, za utakmicu sa Danskom u Elbasanu (11. oktobra), njihov Fudbalski savez traži po osam evra za ulaz.