“MRŽNJA JE PROŠLOST” : Čović poželeo trajno SMIRIVANJE TENZIJA, pa uputio ČESTITKU najvećem rivalu!

Nebojša Čović
kkcrvenazvezda.rs

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je da je rivalstvo sa Partizanom dobro s obzirom na to kroz šta je Srbija prošla, kao i da će biti potrebne godine da se ono negativno suzbije.

 

Predednik KK Crvena zvezda je upozorio da je rivalitet između dva naša najveća kluba 20 godina je izlazio iz sportskih okvira, ali je sada  vreme da se mržnja prepusti zaboravu prošlosti.

– To je bio uzrok, sada treba da lečimo posledice. Nismo mi neprijatelji, već sportski rivali. Onako kako Zvezda želi da bude prva u svemu, isto tako želi i Partizan, pa i svaki drugi klub. Ali, hajde da to stavimo u normalne sportske okvire. Uvek će biti ostrašćenih pojedinaca, koji svoje lične frustracije i paranoje podižu na nivo ‘spina’ u nameri da prikriju svoje neuspehe. Takvi treba da odu na marginu ili da promene svoj pristup – rekao je Čović.

On je čestitao fudbalskom klubu Crvena zvezda na rezultatima koje postiže ove sezone.

Redovno gleda utakmice fudbalskog kluba, iako skorije nije bio na stadionu “Rajko Mitić” zbog velikih obaveza koje ima u košarkaškom klubu.

– Ja sam čovek iz košarke, ali volim da gledam fudbal, kao i druge sportove, i vrlo sam zadovoljan rezultatima koje fudbalski klub postiže u ovoj sezoni – kazao je Čović, i uputio čestitku FK Partizan na ovogodišnjem uspehu u Evropi.

– Za srpski fudbal je dobro što je i Partizan ušao u grupnu faze Lige Evropa. Čestitam i njima na tome. Ovo je dobra godina za srpski klupski fudbal, i verujem da će biti dobra godina i za reprezentativni srpski fudbal, imajući u vidu, izvanredan rad selektora Slavoljuba Muslina i Fudbalskog saveza Srbije – rekao je on.