MUNDIJAL U SRBIJI?! Za kandidaturu za Svetsko prvenstvo 2030. Nacionalni i još tri-četiri NOVA stadiona

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza rekao je danas da je siguran da će država, kao i FSS učiniti sve da Srbija dobije organizaciju Svetskog prvenstva 2030.

svetsko prvenstvo trofej
fifa.com

“Odlično je da se na tako visokom državničkom nivou izmedju predsednika Srbije i premijera Bugarske, Rumunije i Grčke razgovaralo o fudbalu, a još je veći plus što se govorilo o kandidaturi sa Svetsko prvenstvo 2030. i Evropsko prvenstvo 2028. godine”, rekao je Kokeza.

Ranije danas je, nakon sastanka premijera Bojka Borisova, Aleksisa Ciprasa, Viroika Danćelua i predsednika Aleksandra Vučića, najavljeno da će se Bugarska, Grčka, Rumunija i Srbija zajedno kandidovati za domaćina Mundijala 2030.

“Siguran sam da će država Srbija na čelu s predsednikom Aleksandrom Vučićem i FSS učiniti maksimum da se dobije organizacija i da se što bolje pripremi kandidatura koja bi osim izgradnje Nacionalnog stadiona, podrazumevala i izgradnju još tri-četiri nova stadiona po Srbiji, a to bi značilo i ogromno poboljšanje sportske i fudbalske infrastrukture”, dodao je rekao je Kokeza.

“I u slučaju da se ne dobije organizacija, stadioni i svi prateći objekti bi ostali na raspolaganju klubovima u Srbiji što bi kompletan sport u našoj državi podiglo na viši nivo”, zaključio je predsednik FSS-a.