Mundobasket: Hrvatska ‘stotkom’ protiv Portorika trasirala sebi put do osmine finala

Košarkaška reprezentacija Hrvatske plasirala se u osminu finala Mundobasketa pošto je u poslednjem kolu grupe B savladali selekciju Portorika sa 103:82 (28:16, 25:20, 31:21, 19:25).

Ovaj meč je Hrvatska morala da dobije kako bi izborila plasman u osminu finala i njihova velika želja se pokazala od prvog trenutka, pa ni rezultat nije izostao. Na kraju – ubedljiv trijumf selekcije Jasmina Repeše – 103:82.

Najveći deo posla reprezentativci Hrvatske su odradili u prvom poluvremenu, koje su dobili sa 17 poena razlike, uz odličnu igru u napadu – 53:36 bilo je posle prvih 20 minuta.

U nastavku rutinsko odrađivanje posla, pa su Hrvati ovim trijumfom obezbedili treću, a možda se domognu i druge pozicije u grupi, ukoliko Grčka večeras savlada Argentinu.

Kako smo i navikli, Bojan Bogdanović ponovo najefikasniji u selekciji Hrvatske sa 23 poena, dok je Portorikance predvodio Barea sa 20.

Ranije danas, Filipini su u ovoj grupi posle produžetka savladali Senegal sa 81:79, što im je prvi, i jedini trijumf na ovom takmičenju.

Grčka i Argentina igraju od 22 časa.