Mundobasket: Okršaj Srbije i Brazila za izbegavanje trećeg mesta u grupi

Reprezentacija Srbije će, danas od 18:00 sati u utakmici u Granadi, odmeriti snagu sa selekcijom Brazila u okviru četvrtog kola Grupa A Svetskog prvenstva.

U prva tri meča ‘Orlovi’ su pobedili Iran i Egipat, ali su doživeli nesrećni poraz od selekcije Francuske. Identičan učinak imaju Brazilci koji su savladali Francusku i Iran, ali su poraženi od Španije.

Izabranici selektora Aleksandra Đorđevića moraju da pokušaju da pobede ‘Karioke’ sa više od ‘pola koša’ prednosti, jer bi u tom slučaju Srbija izbegla eventualno treće mesto, a samim tim i potencijalni okršaj sa Španijom u četvrtini finala Svetskog prvenstva.

Međutim, takve ambicije imaju i Brazilci…

– Znamo da Srbija ima dobar tim i dobru igru, očekuje nas teška utakmica. Moramo dobro da se spremimo za taj duel. U prve tri utakmice četvrte četvrtine su nam bile loše i to moramo da promenimo u narednoj utakmici, koja je najvažnija, jer je sledeća – rekao je Varežao.

Svestan snage rivala je i srpski selektor Alekandar Đorđević:

– Brazil je izuzetno ozbiljna ekipa, ima kvalitet, kažu da su došli da osvoje medalju i mislim da su jedni od glavnih kandidata. Idemo da odigramo dobru utakmicu, takmičarsku protiv snažne ekipe. Spremićemo se dobro – rekao je Đorđevic.