MUP DONEO KONAČNU ODLUKU: Rukometašice Kosova NEĆE IGRATI NIJEDNU UTAKMICU u Beogradu

Kosovo
Pixabay.com

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je da rukometašice Kosova neće igrati nijednu utakmicu na kvalifikacionom turniru juniorki za Svetsko prvenstvo u Kovilovu kod Beograda.

 

– Osim kvalifikacione utakmice za juniorke u rukometu između Srbije i takozvanog Kosova, neće se igrati ni utakmice između takozvanog Kosova i Norveške u subotu, kao ni meč (Kosova) sa Slovačkom u nedelju. Odluka o otkazivanju navedenih utakmica doneta je kako bi se izbegla bilo kakva mogućnost sukoba između policijskih službenika Ministarstva i naših građana – navodi se u saopštenju MUP-a.

Utakmica juniorki Srbije i Kosova trebalo je da se igra juče u 16 časova u Kovilovu kod Beograda, ali je MUP iz bezbednosnih razloga zabranio odigravanje tog meča.

Kvalifikacioni turnir juniorki za Svetsko prvenstvo trebalo je da se odigra u Kragujevcu, ali je odlučeno da se na turniru ne ističu nacionalna obeležja i da se ne intoniraju himne.

Zbog bezbednosnih razloga turnir je premešten u Kovilovo kod Beograda, a EHF je odlučio da se mečevi igraju bez prisustva publike i medija.

EHF je sinoć isključio srpsku ekipu sa turnira.