Murić: Derbi Zvezde i Partizana možda najveći u Evropi, svetu…

Košarkaš Partizana Edo Murić izjavio je za „Večernje novosti” da je derbi sa Crvenom zvezdom možda i najveća utakmica u Evropi i svetu.

– Ne moramo mnogo da pričamo o utakmici sezone za dva kluba – derbiju, možda najvećem u Evropi, svetu – kaže Murić.

Dve najveće srpske ekipe sastaće se prvi put ove sezone, a taj meč na programu je u nedelju od 19 časova.

Crveno-beli drže čelo tabele ABA lige sa maksimalnim skorom iz devet utakmica, dok je Partizan na šestom mestu sa skorom 5-4.

– Zvezda igra odlično, takođe pred svojim navijačima. Ali, kroz istoriju se pokazalo da sve to može i da napravi određeni pritisak. Nesumnjivo će biti teška utakmica, nadam se i atraktivna, u kojoj svaki od timova ima šanse. Želju za pobedom moramo da pokažemo na terenu, da se potrudimo da što duže budemo u ‘aktivnom’ rezultatu i na kraju, ako nam se ukaže prilika, da trijumfujemo – dodao je slovenački košarkaš.

Murić je u reprezentaciji bio saigrač sa Jakom Blažičem, ali će ovoga puta biti protivnici.

Jaka mi je pričao koliko je ova utakmica posebna, kakav je osećaj kada atmosferu udahnete sa parketa. Igra odlično ove sezone, u poslednja dva meča je možda najbolji igrač Zvezde i uz Bobija Marjanovića najveća opasnost. Zvezda igra sjajno, forsira čvrstu odbranu, možda najbolju na starom kontinentu, dok mi iz meča u meč podižemo formu. Potrudićemo se da napravimo iskorak unapred – zaključio je Murić za „Novosti”.