Murić: Grobari su pokazali da su najbolji! Sad krećemo da meljemo…

Partizan je u sredu u hali Pionir protiv rumunskog Asesofta zabeležio prvi trijumf u Evrokupu ove sezone i ostao u životu kada je u pitanju plasman u narednu fazu takmičenja, a jedan od najboljih igrača Edo Murić smatra da je ono najgore prošlo.

– Slažem se sa trenerom da je najcrnje prošlo, videli smo u prethodne dve utakmice da možemo da igramo ravnovpravno sa svim rivalima. Ohrabrio nas je i dolazak Milana Mačvana, idemo sada napred, da meljemo – rekao je Murić, piše Mozzartsport.

Trijumf nad Asesoftom došao je nakon utakmice kakvu je Murić i očekivao.
– Znali smo da će biti teško protiv Asesofta, do sinoćnjeg duela su bili prvi u grupi. Nama je to bila poslednja šansa da se vratimo u igru i počnemo neki novi, pobednički niz. Dobro smo počeli meč, ali smo posle potrošili sve to što smo napravili. Ipak, podigla nas je publika, a i Vanja je ponovo odigrao ključnu ulogu – kaže slovenački reprezentativac.

Murić, kao i navijači Partizana, smatra da će crno-beli sa pojačanjima biti onaj pravi, šampionski tim, a u takvu sliku idealno se uklapa mogućnost povratka Saše Pavlovića u Humsku. Nije, kaže Murić, problem ni to što bi morao da mu prepusti „osmicu” na dresu.
Pavlovićev dolazak bio bi još jedan veliki plus za nas, igrao je 10 godina u NBA ligi, svi mi želimo da se vrati u Partizan. On je legenda kluba, stvarno se nadam da će doći, čeka ga dres sa brojem osam – priznao je Slovenac.

Murić je rekao i da cela ekipa duguje mnogo navijačima, koji su uprkos teškim trenucima ostali uz ekipu.

– Prvi put igram u klubu kao što je Partizan, sjajno je kad vidim koliko ljudi bukvalno živi za nas, ponekad je zbog toga i teško smiriti emocije na terenu. Imam privilegiju da igram pred ovakvim navijačima, ostali su uz nas uprkos lošim rezultatima na početku. Stvarno su pokazali da su najbolji, a obećavam im da ćemo biti još bolji – poručio je Murić.

Neće crno-beli imati mnogo vremena za odmor, pošto ih u subotu očekuje duel sa Levskim, još jedan koji bi mogao da se svrsta u kategoriju odlučujućih.
– Sada moramo što pre da zaboravimo meč sa Asesoftom jer nas u subotu čeka bugarski Levski u još jednoj važnoj utakmici u Jadranskoj ligi. Nama je ipak Jadranska liga najvažnija jer samo preko nje možemo da se vratimo tamo gde želimo, a to je Evroliga. Bitno nam je da nastavimo pobednički niz – zaključio je Murić.