Murić: Jedva čekam plej-of i pet derbija u osam dana, nadam se najboljem

Košarkaš Partizana Edo Murić jedva čeka da počnu utakmice protiv Crvene zvezde u polufinalu plej-ofa ABA lige, jer je njegov tim dosta napredovao u odnosu na početak sezone.

 

Bili smo nekompletni, posle su došli Pavlović, Mačvan i Milosavljević, trojica najiskusnijih igrača. Oni nam mnogo znače, doneli su sigurnost na koju mi mladi možemo da se oslonimo. Došao je novi plejmejker i sada je mnoge lakše igrati – rekao je Murić za “Sportnetvork”.

On je dodao da crno-beli kompletni dočekuju polufinalnu seriju.

– Imali smo nekoliko povređenih igrača, koji su se oporavili. Mlađi košarkaši poput Marinkovića, Andrića i Milutinova su mnogo napredovali u odnosu na početak sezone i oni će nam mnogo značiti. Na svakom treningu nešto novo naučimo, kako od igrača, tako i od trenera, mnogo smo zreliji i jedva čekam da počne plej-of – poručio je Murić.

Bivši košarkaš Krke kaže da je kao mali pratio utakmice večitih rivala i još tada poželeo da jednog dana zaigra protiv Crvene zvezde.

– Biće jako teško, očekujem pet derbija u osam dana. Odlučivaće jedna lopta, moraćemo svaki napad i odbranu da odigramo sa 150 odsto mogućnosti. Igra se na tri pobede, moramo da budemo mirni u glavi šta god da se desi, ali nadam se najboljem – zaključio je Murić.

Polufinalna serija plej-ofa Jadranske lige između Crvene zvezde i Partizana počinje u utorak 14. aprila od 21 sat u hali Pionir. U drugom polufinalu sastaju se podgorička Budućnost i zagrebačka Cedevita.

Plasman u finale izboriće ekipe koje zabeleže tri pobede, a igra se po sistemu 2-2-1.