Murić: Naježim se svaki put kad istrčim na parket i vidim navijače Partizana – oni su naša snaga

Zahvaljujući seriji od 12 pobeda u regionalnom takmičenju Partizan je uoči poslednjeg kola došao u situaciju gde pobedom protiv Budućnosti u Podgorici osigurava drugo mesto pred plej-of, a krilni košarkaš crno-belih Edo Murić ubeđen je da je to utakmica sezone za njegov tim.

 

Ako pogledamo prva dva meseca ove sezone, svi su nas otpisali. Čak je bilo nekih koji su nam se smejali kada smo pričali da nam je cilj povratak u Evroligu. Međutim, napornim radom i posvećenošću smo pokazali da je sve moguće. Naravno još smo daleko od Evrolige, ima i drugih ekipa sa istim ciljem. Naše je da pokažemo da smo najspremniji kad je najteže. Sad počinje ono najvažnije – rekao je Murić za Mozzart Sport.

Nije prvi put da utakmica u Podgorici odlučuje o konačnom plasmanu Partizana u Jadranskoj ligi. Tako je bilo i prošle sezone, kada su crno-beli slavili sa 65:61.

Budućnost je od početka sezone bila u samom vrhu Jadranske lige, a u pomenutom meču u Beogradu relativno lako je slavila 72:61. Ipak, u poslednje vreme Podgoričani su u određenom padu forme.

Uoči ovog duela, statistika je na strani beogradske ekipe, koja je slavila sedam puta na devet gostovanja u Podgorici u Jadranskoj ligi. 

Murić je još jednom apostrofirao veliku ulogu navijača Partizana ove sezone. Smatra da je podrška dolazila u najtežim trenucima, zbog čega cela ekipa hoće da se oduži na najbolji način.

Naježim se svaki put kada istrčim na teren Pionira i vidim te ljude iza sebe. Zajedno sa njima možemo da napravimo velike stvari, imamo vetar u leđa. Uvek nas podižu svojom energijom, verujem da ćemo im doneti dosta radosti na kraju sezone. Inače se u Beogradu osećam kao kod kuće, imam podršku svih saigrača od prvog dana – zaključio je Murić za Mozzart Sport.