Murić: Spremni smo za odličnu Cibonu, čeka nas teško gostovanje

Raspored u regionalnom takmičenju crno-bele ovog vikenda vodi u Zagreb. U 22. kolu ABA lige Cibona će ugostiti srpskog šampiona, meč je zakazan za subotu, sa početkom u 17 časova.

– U Zagrebu nas čeka teško gostovanje. Cibona igra odlično, što je pokazala u poslednjem kolu u kojem je na jednu loptu izgubila od evroligaša. Spremni smo za to i ako budemo pokazali ono što znamo i što pokazujemo u poslednjim utakmicama, možemo da pobedimo i da nastavimo niz koji traje. Da trijumfom sačekamo Kup koji dolazi posle te utakmice – najavio je okršaj sa Cibosima Edo Murić.

Asistent trenera Vujoševića, Goran Tadić kao što je i uobičajeno, detaljnije je analizirao narednog protivnika kluba iz Humske:

– Simptomatično za mnoge ABA ekipe je da menjaju sastav. Cibona je ostala bez trojice kvalitetnih iskusnih igrača, Blesingejma, Lalića i Markota. Ali, to nije uticalo na njihov timski kvalitet i učinak, dosta je mladih igrača koji su izbili u prvi plan i nadoknadili izostanak iskusnih. Njih posebno karakteriše odbrana. Imaju manjak igrača na visokim pozicijama, posebno na četvorci, ali to nadoknađuju povećanom agresivnošću. Iz dobrih odbrana otvaraju se kontre što je njihova odlika. U napadu igra sa jednim visokim igračem otvara prostor za šut spolja. Svi igrači sem petica su dobri šuteri. Prava su ekipa, poklopile su se kockice oko podele uloga, svi rade jedan za drugog. Ova utakmica protiv Cedevite pokazuje njihovu trenutnu formu. Očekuje nas veliko iskušenje, protivnik koji će biti maksimalno motivisan – rekao je Tadić i potom govorio o pojedincima u hrvatskom timu: