Menadžer Čelsija Žoze Murinjo pokušao je da uteši svog kolegu na klupi Svonsija Garija Monka, posle ubedljive pobede ekipe sa Stamford Briža (5:0).

– Postoje utakmice koje se izmaknu kontroli i tada mi kao menadžeri ne možemo da učinimo mnogo. Mogu da razumem da je frustriran, ali jedino što mogu da mu kažem da je izgubiti jednu utakmicu sa 5:0, nego izgubiti pet utakmica sa 1:0. Siguran sam da će uslediti dobra reakcija njegovog tima – rekao je Portugalac.

– Počeli smo veoma dobro, postigli smo gol već u prvom minutu i to je potpuno promenilo tok utakmice. Sve je išlo u našu korist, već na poluvremenu smo vodili sa 4:0 i bilo je jasno da kontrolišemo utakmicu. Treba istaći da su Svonsiju nedostajali trojica važnih igrača na sredini, a mi smo dobro vršili presing – dodao je Murinjo.

Posle 22 kola Čelsi je prvi na tabeli Premijer lige sa 52 boda.

– Svi igrači su bili odlični danas, odbrambeni fudbaleri jednako kao napadači, neočekivano lako smo slavili. Ipak, još ništa nije gotovo – ako želimo da nas sećaju za 20 godina, moramo da osvajamo trofeje, sigurno nas neće pamtiti po atraktivnom stilu igre. To moramo da znamo – kaže Portugalac.

Na golu Čelsija ponovo je stajao Petr Čeh, Murinjo je rekao da je zadovoljan njegovim partijama, ali i da je Tibo Kurtoa na dobrom putu da se oporavi od povrede prsta.

Takođe, Murinjo je kazao da je Didije Drogba odsustvovao zbog prehlade, kao i da nema drugih kadrovskih problema.

„Plavce” sada čekaju obaveze u FA i Karling kupu, a sledeći meč Premijer lige jeste derbi sa Mančester Sitijem 31. januara.loading...