Murinjo: Ako želimo da nas se sećaju za 20 godina, moramo da osvajamo trofeje

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo pokušao je da uteši svog kolegu na klupi Svonsija Garija Monka, posle ubedljive pobede ekipe sa Stamford Briža (5:0).

– Postoje utakmice koje se izmaknu kontroli i tada mi kao menadžeri ne možemo da učinimo mnogo. Mogu da razumem da je frustriran, ali jedino što mogu da mu kažem da je izgubiti jednu utakmicu sa 5:0, nego izgubiti pet utakmica sa 1:0. Siguran sam da će uslediti dobra reakcija njegovog tima – rekao je Portugalac.

– Počeli smo veoma dobro, postigli smo gol već u prvom minutu i to je potpuno promenilo tok utakmice. Sve je išlo u našu korist, već na poluvremenu smo vodili sa 4:0 i bilo je jasno da kontrolišemo utakmicu. Treba istaći da su Svonsiju nedostajali trojica važnih igrača na sredini, a mi smo dobro vršili presing – dodao je Murinjo.

Posle 22 kola Čelsi je prvi na tabeli Premijer lige sa 52 boda.

– Svi igrači su bili odlični danas, odbrambeni fudbaleri jednako kao napadači, neočekivano lako smo slavili. Ipak, još ništa nije gotovo – ako želimo da nas sećaju za 20 godina, moramo da osvajamo trofeje, sigurno nas neće pamtiti po atraktivnom stilu igre. To moramo da znamo – kaže Portugalac.

Na golu Čelsija ponovo je stajao Petr Čeh, Murinjo je rekao da je zadovoljan njegovim partijama, ali i da je Tibo Kurtoa na dobrom putu da se oporavi od povrede prsta.

Takođe, Murinjo je kazao da je Didije Drogba odsustvovao zbog prehlade, kao i da nema drugih kadrovskih problema.

„Plavce” sada čekaju obaveze u FA i Karling kupu, a sledeći meč Premijer lige jeste derbi sa Mančester Sitijem 31. januara.