Murinjo ima samo reči hvale za Matića

Trener Čelsija ne krije oduševljenje partijama koje pruža povratnik u redove londonskog tima, srpski reprezentativac Nemanja Matić.

Otpisan od strane Plavaca, Nemanja Matić se u velikom stilu vratio u London.

U ekipi Benfike je stekao igračku zrelost, utemeljio svoj kvalitet i realizovao potencijal stigavši do nivoa fudbalera svetskog kalibra.

Januar je doneo interesovanje velikog broja klubova, ali Matić nije imao dileme. Odabrao je Čelsi, prvenstveno zbog Murinja, a potom i zbog želje da svojim nekadašnjim poslodavcima pokaže da su pogrešili. Uspeo je u tome za jako krakto vreme.

Miran i staložen na terenu, Srbin kao da nije ni odlazio, kao da je godinama u Čelsiju.

Kvalitet koji pruža u dresu Čelsija nije ostavio ravnodušnog ni samog Žozea Murinja, koji je izneo niz pohvala na račun svog fudbalera, koji se i na meču sa Arsenalom istakao.

– Matić je fudbaler koji teško gubi loptu – oduševljen je portugalski stručnjak igrom našeg reprezentativca.

– U isto vreme, nije limitiran igrač koji šalje samo ravne lopte. Odličan je kada treba da se zadrži lopta, ali podjednako dobar i u kreiranju napada. Ima dobar pregled igre i njegova dodavanja u prostor su sjajna – rekao je Murinjo za Matića, koji je reči svog trenera dokazao kroz asistenciju Mohamadu Salahu za njegov debitantski gol u dresu Čelsija.

Stvar koja se posebno Murunju sviđa je to što Matić igra ‘čisto’.

– Veoma je čist. Lopte rivalima uzima na tako jednostavan i čist način, ne pravi prekršaje u opasnim zonama. Izuzetno ga volim zbog njegove stabilnosti. Za nekoga ko je tako mlad, ko ima samo 25 godina, Matić je izuzetno stabilan fudbaler – nahvalio je Portugalac srpskog fudbalera.