Murinjo: Lukaku nije imao motivaciju da se bori za mesto u Čelziju

Trener Čelzija Žoze Murinjo izjavio je danas da je prodao Evertonu Belgijanca Romelua Lukakua, pošto taj fudbaler nije imao dovoljno motiva da se bori za mesto u londonskoj ekipi.

Everton je juče potpisao petogodišnji ugovor sa belgijskim reprezentativcem uz rekordan klupski transfer od 28 miliona funti.

Lukaku je prošle sezone bio na pozajmici u Evertonu, za koji je odigrao 33 utakmica i postigao 16 golova.

– Bilo je jasno da Romelu nije imao veliku motivaciju da se bori za mesto u timu Čelzija. On je želeo da igra za klub, da bude starter u napadu – a klub ovakvih dimenzija takav status ne može da obeća nijednom igraču. To je umanjilo njegovu želju da igra kod nas, a onda je Everton izneo važnu ponudu – rekao je Murinjo za Dejli Miror.

Lukaku je za tri godine na Stamford Bridžu odigrao samo 15 utakmica za Čelzi i nije bio u dobrim odnosima sa Murinjom zbog nesuglasica oko odlaska na pozajmicu prošlog leta.

Lukaku je rekao da o odlasku iz Čelzija nije razgovarao sa Murinjom.

– Razgovarao sam sa mojim agentom, posao sam prepustio njemu i otišao na odmor. Doneo sam odluku i nisam mnogo pričao o tome. Nisam razgovarao sa Murinjom, mislim da je bio zauzet pripremom prijateljske utakmice sa Viteseom – rekao je 21-godišnji fudbaler.

– Čelzi je veliki klub i ponekad je mladim igračima teško da se probiju. Želim veliku karijeru a ne da provedem 10 godina na rezervnoj klupi, želim da izvučem najbolje iz svake godine. Everton je klub sa velikim ambicijama i pravo mesto za mene. U fudbalu ne treba da žalite, već morate da pravite dobre izbore – dodao je Lukaku.

Lukaku je karijeru počeo u Anderlehtu, odakle je 2011. godine prešao u Čelzi, a osim Evertona, igrao je na pozajmici i u Vest Bromvič Albionu.

Za reprezentaciju Belgije odigrao je 32 utakmice i postigao sedam golova i bio je u ekipi na Svetskom prvenstvu u Brazilu.