MURINJO MIRNO PRIHVATIO ELIMINACIJU: “Ništa novo za ovaj klub, sutra je novi dan” (VIDEO)

Murinjo
Beta

Fudbaleri Sevilje plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona, pošto na "Old Tarfordu" pobedili Mančester junajted sa 2:1 u revanš utakmici osmine finala.

 

Oba gola za Sevilju postigao je Visam Ben Jeder, u 74. i 78. minutu, dok je strelac jedinog gola za Junajted bio Romelu Lukaku u 84.

Sevilja je imala više udaraca ka golu protivnika, ali nije bilo velikih prilika sve do 38. minuta. Tada se u izglednoj poziciji našao se Maraun Felaini, ali je golman Sevilje Serhio Riko sjajno intervenisao.

 

U nastavku utakmice je bilo uzbudljivije na terenu, ali golova nije bilo sve do 74. minuta kada je Sevilja povela. Visam Ben Jeder je iskoristio asistenciju Pabla Sarabije i sjajno pogodio za 1:0, dva minuta pošto je ušao u igru.

Samo četiri minuta kasnije Ben Jeder je duplirao prednost svoje ekipe. On je posle kornera šutirao glavom, De Hea je uspeo da zakači loptu, ali ne i da je zaustavi.

Junajted je u 84. minutu uspeo da smanji na 2:1 preko Lukakua, ali je to bilo sve što je ekipa Žozea Morinja uspela da uradi.

Trener fudbalera Mančester junajteda Žoze Morinjo rekao je da eliminacija kluba s Old Traforda u osmini finala Lige šampiona nije ništa novo za tog premijerligaša.

– Sedeo sam u ovoj stolici dva puta, s Portom (2004. godine) i Real Madridom (2013), kada smo izbacili Junajted tako da ovo nije ništa novo za ovaj klub. Mislim da naša igra nije bila loša. Namera i način na koji smo počeli utakmicu su bili stvarno dobri, pozitivni. Imali smo dobre šanse u prvom poluvremenu i dobar početak drugog… Naravno, prvi gol uvek menja tok utakmice. Igrači su se trudili, pokušali smo, izgubili smo i to je fudbal. Sutra je novi dan – rekao je Murinjo.

Žreb za četvrtfinale je u petak.