Murinjo na korak od titule šampiona: Želimo da što pre završimo posao

Trener Čelsija Žoze Murinjo izjavio je da želi da njegova ekipa što pre obezbedi šampionsku titulu u Premijer ligi.

 

Čelsi je na korak od osvajanja šampionske titule u Premijer ligi, ima 13 bodova prednosti nad Mančester sitijem i ako u nedelju od 14.30 pobedi Kristal Palas postaće prvak.

Potrebna su nam dva ili tri boda da postanemo šampioni – da kažemo tri, kako bismo bili sigurni da nećemo zavisiti od gol razlike. Potrebna nam je pobeda ili tri boda iz tri remija. Naravno, želimo da završimo posao što pre, a ako to možemo da uradimo na domaćem terenu, tim bolje. Ako to možemo da učinimo u nedelju – još bolje. O tome svi razmišljamo – rekao je Murinjo, preneli su britanski mediji.

Trener Čelsija naveo je da će utakmicu protiv Kristal Palasa propustiti napadač Dijego Kosta „jer nije vredno rizika”. Portugalac je rekao da se Španac, koji pauzira od 4. aprila zbog problema sa tetivom, možda neće vraćati na teren ove sezone, ako njegovu ekipu posluže rezultati.

– Ako ne pobedimo Kristal Palas biće nam potrebni bodovi protiv Liverpula sledeće nedelje i tada će Kosta verovatno igrati. Sve zavisi od rezultata i potreba. Ako nam ne bude trebao, verovatno više neće igrati – rekao je Murinjo.

U ekipi će biti Loik Remi, kao i Didije Drogba, za koga je Morinjo rekao da je mnogo doprineo ekipi u ovoj sezoni.