Murinjo ne žali zbog Lampardovog odlaska: Doneli smo ispravnu odluku!

Trener Čelsija Žoze Murinjo rekao je danas da je taj klub doneo ispravnu odluku kada nije produžio ugovor sa fudbalerom Frenkom Lampardom.

Lampard je letos posle 13 godina otišao sa Stamford Bridža i potpisao za Njujork siti, odakle je prešao na šestomesečnu pozajmicu u Mančester siti. On je do sada postigao šest golova za Siti, čiji trener Manuel Pelegrini želi da bivši engleski reprezentativac ostane u klubu i naredne godine.

– Takav je život, to nema veze s nama. On je otišao iz Čelsija kao slobodan igrač i izabrao je svoj život, ne možemo zbog toga da se žalimo. To je fudbal. Kada pogledate u budućnost, imamo igrače kao što su (Sesk) Fabregas i (Nemanja) Matić, koji će u narednih 10 godina biti u klubu – rekao je Murinjo, a preneli su britanski mediji.

– Naš cilj je da se pripremimo za narednih 10 godina, a ne za sledeću godinu. Doneli smo ispravnu odluku – dodao je trener londonskog kluba.

On je takođe ocenio da bi Lampard usporio razvoj mladih igrača.

– Jezgro tima mora biti razvijeno, a veliki fudbaler kao što je Frenk bi sprečio mlade igrače da se razviju. Tačno je, imamo Džona Terija i Didijea Drogbu. Drogba je napadač koji je došao da pomogne i podrži tim, a Teri je najbolji centrali defanzivac u engleskom fudbalu i uopšte nije važno koliko ima godina – smatra Murinjo.

Posle 16 kola Čelsi je prvi u Premijer ligi sa 39 bodova, a iza njega je Mančester siti sa tri boda manje.