Murinjo neće biti srećan: Petr Čeh pojačao rivale Čelzija

čeh
beta

Iako ovo nikako neće biti po volji Žozea Murinja, Petr Čeh je promenio klub, ali ne i ligu, i od sada će braniti protiv "plavaca". Pogledajte koji je to novi tim legendarnog golmana.

 

Iako ovo nije po volji Žozea Murinja, jer je poznato da se ne “miriše” sa Arsenom Vengerom, gazda Čelsija Roman Abramovič dao je blagoslov Čehu da pređe u severoistočni deo Londona.

Pre nekoliko dana preneli smo saznanje “Dejli mejla”, da će 33-godišnji golman, koji je u Čelsiju bio 11 sezona i sa njim osvojio mnogo trofeja (četiri titule prvaka Engleske, četiri FA kupa, bio je prvak Evrope, osvojio je Ligu Evrope, kao i tri trofeja u engleskom Liga kupu), preći u drugi deo Londona.

Čeh je, konačno, posle nekoliko dana pisanja u stilu: “evo, samo što nije”, danas potpisao ugovor sa Arsenalom, prema kojem će mu nedeljna plata biti oko 140.000 evra. Na sajtu Arsenala piše da je potpisao “višegodišnji ugovor”, a vrednost nije obelodanjena. Mediji u Engleskoj ranije su objavili cifru od 15 miliona evra koliko će Arsenal platiti Čelsiju.

– Čim sam razgovarao sa Arsenom Vengerom, koji mi je predočio ambicije kluba, nisam se dvoumio – odluka je bila jasna. Uzbuđen sam što sam došao u Arsenal i osećam glad za uspesima kao na poletku svoje karijere – izjavio je 33-godišnji golman.

– On je igrač kojem se divim godinama i prezadovoljan sam što nam se pridružio. Svih ovih godina je dokazao da je jedan od najboljih golmana na svetu i on će biti veliko pojačanje našem timu – Venger nije štedeo pohvale na račun Čeha.

Na sajtu Čelsija odato je dužno poštovanje Čehu za sve godine koje je proveo u klubu. Opširan tekst završen je pozdravom: “Doviđenja, veliki PIte, istinska legendo Čelsija!”.

A i Čeh je ostavio poruku za navijače Čelsija:

Nisam verovao da će ovaj dan ikada doći, ali… Živeo sam sa ovim klubom prethodnih 11 godina, od 2004. godine kada sam došao i mislio sam da ću u njemu da završim karijeru. Ali, život često ne ide u pravcu u kojem želimo… Prošlog leta, uvideo sam da više nisam prvi izbor, odnosno da neću biti ‘jedinica’, ali nisam želeo da odem. Tokom sezone postalo je jasno da se moja situacija neće popraviti, a u fazi sam karijere kada ne želim da sedim na klupi. Zato sam i doneo odluku, želim nove izazove – napisao je Čeh.

Čeh se posebno zahvalio gazdi Čelsija Romanu Abramoviču za koga je istakao da je najzaslužniji za sve uspehe kluba, kao i za to što mu je dao podršku u želji da promeni klub.