Murinjo: Neću da komentarišem kvalitete Atletika

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo nije želeo previše da priča o svojoj taktici pred prvi polufinalni meč Lige šampiona sa Atletiko Madridom.

Prvi meč polufinala igra se na Visente Kalderonu u utorak u 20:45 časova, a Murinjo je istakao da se njegov tim detaljno pripremio za meč.

– Neću da komentarišem kvalitete Atletika, to sam radio sa igračima u ovih nekoliko dana. Ali nijedan tim ne može da dođe do polufinala Lige šampiona ako ne poseduje kvalitet. Poštujemo ih i dobro smo ih analizirali – zaključio je Murinjo.

Pred meč se dosta pričalo o odluci UEFA da dozvoli Tibou Kurtoi, golmanu Atletika koji je na pozajmici iz Čelsija, da nastupi u polufinalnom dvomeču, ali sam Murinjo se na to nije previše obazirao.

– To je odluka UEFA i ja je prihvatam. UEFA odlučuje i nije na trenerima da to komentarišu. Osim toga ne komentarišem igrače protivničkih timova – bio je kategoričan Murinjo.

Portugalski stručnjak se osvrnuo i na svoj boravak u Real Madridu i istakao da mu je kraljevski klub i dalje omiljeni španski klub.

– U Realu imam neka nezavršena posla. Dao sam sve od sebe ali nekada to nije dovoljno. Ponoviću, u Španiji navijam za Real i drago mi je kada oni osvajaju takmičenja u kojima ja ne učestvujem –rekao je Murinjo.

Portugalac koji je drugi put na čelu “Plavaca” jedan je od najuspešnijih trenera današnjice, pošto je u karijeri osvojio dve Lige šampiona sa Portom 2004. i sa Interom 2010. godine.