Murinjo: Nisam dobio izvinjenje, tako da se neću ni ja izviniti Vengeru

Trener fudbalera Čelsija Žoze Murinjo rekao je danas da nema nameru da se izvini treneru Arsenala Arseneu Vengeru zato što ga je prošle sezone nazvao „specijalistom za neuspeh”.

Murinjo je, prvo, u februaru ove godine rekao da Čelsi nije favorit za titulu iako je u tom trenutku bio vodeći na tabeli, na šta je Venger kazao da se Portugalac boji neuspeha. Posle toga je Murinjo nazvao Vengera „specijalistom za neuspeh”.

– Nisam dobio izvinjenje, pa se tako ni ja ne izvinjavam. Treba to zaboraviti i krenuti dalje ne razmišljajući o tome šta se dogodilo. Ne treba da dobijem izvinjenje i ne treba da se izvinjavam. Mi fudbalski, inteligentni ljudi to ne treba da radimo. Završiš sa tim i okreneš se novoj utakmici, koja nosi veliku odgovornost obojici – rekao je Murinjo za britanske medije.

Čelsi će u predstojećem, sedmom kolu Premijer lige dočekati na svom stadionu Arsenal.

– Vodimo dva velika londonska kluba i imamo odgovornost za dobru utakmicu za milione navijača, koje klubovi imaju. Tako da nema nikakvih problema – dodao je Murinjo.

U poslednjem duelu ta dva kluba Čelsi je pobedio sa 6:0 i to na 1.000. Vengerovoj utakmici.

– Tih 6:0 se događa jednom u 50 godina. Ja protiv Vengera? Nisam nikad imao čast da igram jedan na jedan s njim, igraju Čelsi i Arsenal. Šta se dogodilo u prošlosti ostaje tamo – rekao je Murinjo.

Čelsi je trenutno prvi na tabeli sa 16 bodova, dok je Arsenal na četvrtoj poziciji sa 10 osvojenih bodova. Meč između Čelsija i Arsenala igra se u nedelju od 15.05 na Stamford bridžu.