Murinjo oštro kritikovao medije: Vi novinari se savijate kako vetar duva!

Trener Čelsija Žoze Morinjo rekao je da su njegovi fudbaleri spremni da igraju za vikend, a oštro je kritikovao medije zbog pisanja o njegovom klubu.

 

Čelsi je ispao od PSŽ-a u osmini finala Lige šampiona zbog golova u gostima, a u nedelju igra protiv Sautemptona u Premijer ligi, u kojoj ima pet bodova prednosti na prvom mestu. Murinjo je kazao da je optimista kad je naredni period u pitanju.

– Svi igrači žele da igraju. Nisu kao neki novinari, koji pišu ‘sranja’ a onda se ne pojave na sledećeoj konferenciji za novinare. Moji igrači to ne rade. Oni žele da igraju – rekao je Murinjo novinarima u Londonu.

Portugalski stručnjak je kritikovao medije zbog toga što su u prvom delu sezone pričali o četiri trofeja, a sada svi negativno pišu. 

Murinjo je imao spremnu rečenicu za televizijske stručne konsultante Grema Sunesa i Džejmija Karagera.

– Zavist od svih stvari najviše kvari ljude – rekao je Murinjo.

– Vi mediji se savijate kako vetar duva. U trenutku kada je vetar duvao u jednom pravcu i svi ste govorili da je Čelsi kandidat za Ligu šampiona i da ima uslove da pobedi u svakom takmičenju – dodao je on.

Murinjo je uprkos bolnoj eliminaciji kazao da je njegov tim u dobroj situaciji.

– U dobrom smo položaju, boljem nego bilo ko drugi. Svi bi voleli da su u našem položaju. Čelsi je od prvog kola na prvom mestu. Čelsi ne igra na nivou na kome smo igrali mesecima, ali smo tokom tih meseci igrali bolje nego bilo ko drugi – rekao je Murinjo.