MURINJO POSLE POBEDE U FINALU: “Ovo je kraj veome dobre sezone, fudbal me trenutno ne zanima”

Žoze Murinjo
printscreen Youtube/Fantasy Premier League

Menadžer Mančester junajteda je sinoć osvojio četvrti evropski trofej u karijeri, a neposredno po završetku finala sa Ajaksom (2:0), Murinjo je rekao da nije imao težu sezonu od ove.

 

Iako je u Premijer ligi Mančester junajted imao dosta problema pa je na kraju završio kao šesti, sezona za ovaj klub je više nego uspešna zbog tri osvojena trofeja.

– Kraj veoma teške sezone. Ali veoma, veoma dobre sezone. Cilj nam je bio da se u Ligu šampiona kvalifikujemo kroz Premijer ligu, ali je najbitnije da je on ostvaren, i to osvajanjem titule. Veoma važne titule. Klub sada ima sve trofeje u istoriji fudbala. Bilo je ovo nekoliko mnogo teških meseci, imali smo loše brojeve. Ali tri trofeja u jednoj sezoni i plasman u Ligu šampiona. Srećan sam jer mi je ovo bila najteža sezona otkako sam trener – rekao je Portugalac.

Murinjo je pobedom u finalu Liga Evrope ostvario jedan od projektovanih ciljeva u svom mandatu na čelu Mančestera.

– Ed Vudvord ima moju listu, šta želim, šta bih želeo da imam, više od dva meseca. Sada je na njemu i vlasnicima. Ali me trenutno ne zanima fudbal. Sad sam na odmoru. Ne želim da gledam međunarodne prijateljske utakmice, sebičan sam. Ne mogu – rekao je Žoze Murinjo.

Murinjo je jedini trener koji ima po dva osvojena trofeja u oba evropska klupska takmičenja.