Murinjo: U dva navrata sam odbio PSŽ, Ronaldo je mašina za golove

Trener fudbalera Čelsija Žoze Murinjo rekao je da su mu čelnici Pari Sen Žermena u dva navrata nudili da postane trener tog kluba i da ih je oba puta odbio.

– Znao sam za projekat Pari Sen Žermena i pre nego što je počeo. Bio sam prvi izbor (tadašnjeg sportskog direktora) Leonarda, pre Karla Anćelotija (2011). Kada je on otišao iz kluba, 2013. godine, ponovo su mi poslali ponudu – odbio sam ih i drugi put – rekao je Murinjo za Telefut.

– Mnogo sam razmišljao o ponudama. Ali, za vreme prve ponude bio sam trener Real Madrida, a za vreme druge ponude predvodio sam Čelsi – dodao je portugalski trener.

Murinjo je prošle sezone sa Čelsijem u četvrtfinalu Lige šampiona izbacio Pari Sen Žermen na gol u gostima.

– Pari sen Žermen je u dobrim rukama, Loran Blan je dobar trener, a ekipa je stekla iskustvo u Ligi šampiona i mislim da mogu da je osvoje. Bilo bi fantastično kada bismo igrali protiv njih u finalu – rekao je portuglaski trener.

Murinjo je za vreme boravka u Realu sarađivao sa napadačem tog kluba, sunarodnikom Kristijanom Ronaldom, za koga je rekao da je mašina za golove.

Ronaldo je za nas kao za Francuze Zinedin Zidan – neće više biti takvih igrača. On je neverovatan igrač, mašina za golove – rekao je on.

Murinjo je istakao da još ne želi da preuzme državni tim.

– Da postanem trener Portugala? Imam još 15 godina, na polovini sam karijere – rekao je Murinjo.