Murinjo: Venger zaštitnik fer-pleja? Ne bih rekao

Trener Čelzija Žoze Murinjo rekao je da nije problem što ga je tokom čarke na meču odgurnuo trener Arsenala Arsen Venger.

Incident se dogodio kada je u 20 minutu posle starta Čelzijevog odbrambenog igrača Gerija Kejhila nad napadačem Arsenala Aleksisom Sančesom, Venger izašao iz svog “tehničkog dela” i protestovao kod sudije. Kada je Murinjo prišao, Venger ga je odgurnuo. Murinjo je posle utakmice koju je Čelsi dobio sa 2:0 golovima Edena Azara i Dijega Kosta, rekao da je stvar završena.

– Za mene je to gotovo. Ali tehnički deo je veoma jasan – ja imam moj, on ima svoj i ne može dolaziti u moj, posebno da vrši pritisak na sudiju da da crveni karton mom igraču. Tako da sam mu samo rekao: ‘izađi iz mog tehničkog dela i molim te ne vraćaj se. Ne mislim da je ovo imidž zaštitnika fer pleja – rekao je Murinjo.

Razmena reči dva trenera nastavljena je tokom prvog poluvremena, a umešali su se i pomoćni treneri. Venger je na pitanje Skaj sportsa rekao da neće “apsolutno ništa” reći o incidentu.

– Imate dobre kamere – samo sam otišao da vidim šta se desilo i to je to – rekao je Venger.

On je guranje opsao kao samo “malo” i upitao “zbog čega žaliti posle toga”, prenela je agencija Asošiejtid pres.

– Želeo sam da odem od A do B i neko mi se isprečio bez znaka dobrodošlice. B je bio Sančez, da vidim koliko je teško povređen – rekao je trener Arsenala.

Murinjo je dodao da su se stvari zagrejale zbog “velike utakmice, velikih klubova, velikih rivala” što meč čini emotivnim.

– Da budem pošten, radim toliko mnogo pogrešnih stvari u fudbalu… ali ne ovog puta, pošto sam ovog puta bio samo u mom tehničkom delu i to nije moj problem. Kraj igre. Kraj priče – rekao je Murinjo.

Ovo je bila 12 utakmica za redom na kojoj Venger nije ostvario pobedu nad Murtinjovom ekipom. Trener Arsenala odbacio je i Murinjove navode da je Loren Koščelni trebalo da dobije crveni karton zbog starta nad Edenom Azarom posle kojeg je sviran penal za Čelsi. Venger je sugerio i da je na ishod uticala i finasijska snaga

Čelsija, kao i da su “igrači koji mogu napravit razliku to i učinili – Azar i Kosta”.

– Na kraju dana, oni imaju finansijsku moć i iskoristili su je na veoma efikasan način kada su imali priliku – rekao je Venger.

Murinjo je rekao da su sudije imale fantastičan dan u teškom meču, ali i dodao da je Arsenal mogao da završi utakmicu s osam igrača.