Murinjo: Za nas je prelazni rok završen, uradili smo fantastičan posao

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo istakao je da je zadovoljan urađenim poslom u prelaznom roku, te da je za njega taj period završen.

Novi fudbaleri na Stamford Bridžu su Sesk Fabregas, Mario Pašalić, Dijego Kosta i Felipe Luis, dok su ekipu napustili David Luiz, Demba Ba, Ešli Kol, Frank Lampard…

Portugalac je pored rekapitulacije transfera govorio i o Sesku Fabregasu, Džeku Vilširu, ali i o verovatno najvećem konkurentu u sledećoj sezoni, menadžeru Mančester Junajteda Luju van Galu.

– Prelazni rok je za nas završen, zvaničan kraj je 31. avgusta, ali je za nas to 19. jul. Klub je uradio fantastičan posao, u rekordnom roku, znali smo mete, znali smo koje igrače želimo i uspostavili smo prevogore sa klubovima u pravo vreme – rekao je Murinjo.

Prva želja Čelsija u prelaznom roku bio je Sesk Fabregas. Nekadašnji kapiten Arsenala je postao višak u Barseloni, a uprkos najavama da bi mogao da se vrati u redove „Tobdžija”, stigao je u drugu stranu Londona.

– Sesk je želeo da dođe kod nas, nije imao Arsenal u planovima. Naš razgovor je trajao 20 minuta, bio je lak posao ubediti ga da potpiše ugovor sa Čelsijem – dodao je Murinjo.

Engleski mediji su posle debakla na Mundijalu u Brazilu danima pisali o aktivnostima Džeka Vilšira i Džoa Harta, koji su se odmarali u Sjedinjenim Državama uz cigarete i alkohol.

– Milioni gledaju šta fudbaleri rade, nisam specijalista za tu oblast, ali ako fudbaler konzumira jednu cigaretu ili cigaru dok je sa prijateljima na odmoru onda to ne može da utiče na njegovu igru, jer nije u trenažnom procesu. To je više socijalni nego fizički problem, to gledaju i deca – objasnio je Murinjo.

Pored već stadnardnog rivalstva sa Arsenom Vengerom, Portugalac je na putu da ostvari još jedno, sa novim menadžerom Mančester Junajteda Lujom van Galom.

– Slušao sam njegovu konferenciju za medije, To je Luj koga ja poznajem, iskren, pragmatičan. Rekao je činjenice, Junajted je ispao iz najbolje četiri ekipe u Premijer ligi i obećao da će uraditi sve kako bi to promenio– zaključio je Murinjo.