MUSLIN NE ODUSTAJE OD SVOJIH KRITERIJUMA: Ovo je glavni razlog izostanka Sergeja Milinkovića Savića!

Slavoljub Muslin
print screen/twitter.com/FSSrbije

Poslednji kvalifikacioni ciklus jedan je od najuspešnijih u istoriji srpskog fudbala, ali mnogi ljubitelji magične igre u Srbiji imaju i po koju zamerku.

 

Plasman na Mundijal koji se naredne godine igra u Rusiji predstavlja vanserijski uspeh za našu selekciju, uzevši u obzir sve neuspehe koje su pratili našu reprezentaciju tokom proteklih osam godina.

Ipak, fudbalski zljubljenici imaju i po koju zamerku na račun selektora Muslina, a jedno od najčešćih pitanja se vezuje za neigranje veziste Lacija Sergeja Milinkovića Savića.

Čitaoci Žurnala su još jednom od selektora zatražili odgovor, a on je na tu temu rekao sledeće:

– Niti sam ljut na njega, niti na njegovog menadžera kao što se priča, niti imamo bilo kakvih problema. Jednostavno, imam kriterijume prema kojim zovem igrače. Rekli ste već da smo napravili veliki uspeh i mislim da sam pokazao svoju stručnost ovim plasmanom i da su ovi igrači postali pobednici i kvalifikovali se, a u prethodnim ciklusima imali su dve ili četiri godine manje i igrali su možda i u boljim klubovima – rekao je Muslin i usput apostrofirao kriterijume po kojima se odlučuje ko će se naći na spisku za reprezentativnu akciju:

– fudbalske kvaliteti
– uklapanje u tim u igračkom smislu
– uklapanje u tim kao osoba.