MUSLIN OPREZAN PRED NOVI MEČ: “Austrija je favorit”

Slavoljub Muslin
Wikipedia.org

Selektor "orlova" očekuje dalje poboljšanje igre, podršku navijača i pozitivan rezultat u meču 3. kola kvalifikacija za Mundijal u Rusiji.

 

Tri dana posle pobede nad Moldavijom u gostima (3:0), reprezentacija Srbije igra novu utakmicu u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

U nedelju od 20.45 časova na stadionu “Rajko Mitić”, protivnik će biti Austrija, učesnik poslednjeg Evropskog šampionata.

Slavoljub Muslin u subotu je u Staroj Pazovi održao konferenciju za novinare, na kojoj je rekao da protiv Austrije očekuje potvrdu dobre partije iz Kišinjeva, iako je u ulogu favorita postavio protivničku ekipu.

– Očekujem da potvrdimo rezultat i dobru igru iz Moldavije. To nam je potrebno. Spremni smo. Moramo da se držimo zajedno, da napredujemo i budemo mnogo bolji -rekao je Muslin.

“Orlovi” su pod njegovim vođstvom odigrali 2:2 sa Republikom Irskom, a sada treba da nastave sa probijanjem “nevidljive barijere” koja postoji kada smo domaćini.

Muslin je kazao da se nada lepom ambijentu na stadionu, jer je podrška potrebna a i zaslužena posle pobede u Kišinjevu.

Govoreći o Austriji, Muslin je ocenio da je to kvalitetnija ekipa od Irske.

– Fudbalski su jaki, sa nekoliko individualaca koji mogu da naprave razliku, ali ja imam poverenja u naše momke, koji igraju sve bolje i siguran sam da će igrati još bolje… Neka Austrija uzme ulogu favorita. Nama ne smeta da budemo autsajderi, važno je samo šta će se desiti na terenu, oprezan je Muslin.

Iskusni strateg je u drugom poluvremenu protiv Moldavije uveo Kataija umesto Pavlovića, pa su “orlovi” ostali bez klasičnog špic igrača. Protiv Austrije će se vratiti uobičajenoj postavci.

– Barselona je pravila najbolje rezultate kada je igrala bez centarfora. Katai nije klasični centarfor, ali je napadač… Postoji mogućnost da i tako igramo, ali za sada ne. Gledam kako da napravim ravnotežu u ekipi, to je najvažnije, navodi selektor.

PAROVI 3. KOLA (nedelja, 9.10.):

Vels – Gruzija 18.00
Srbija – Austrija 20.45
Moldavija – Republika Irska 20.45

Tabela:

1. Vels                 4

2. Srbija              4

3. Iska                 4

4. Austrija          4

5. Gruzija           0

6. Moldavija      0