MUSLIN PRED OTKAZOM? Bivši REPREZENTATIVAC vodi Srbiju do imenovanja NOVOG SELEKTORA!

Slavoljub Muslin
Wikipedia.org

Prošlonedeljni razgovor između selektora Slavoljuba Muslina i predsednika Fudbalskog saveza Srbije Slaviše Kokeze, bio je jedan od signala da stručnjak koji je Srbiju odveo na Svetsko prvenstvo može mirno da nastavi sa poslom započetim pre nešto više od godinu dana. Ipak stvari su se iskomplikovale, a kako piše Sportski žurnal, trofejni trener provodi svoje poslednje sate na selektorskoj funkciji.

 

Muslin bi sutra trebalo da saopšti spisak fudbalera za prijateljske mečeve protiv Kine i Južne Koreje. To se verovatno neće dogoditi jer je Slavoljub Muslin izgubio poverenje čelnika FSS. Sportski Žurnal piše da će ekipu u prijateljskim duelima voditi Mladen Krstajić, a u Rusiju bi naša reprezentacija trebalo da putuje sa novim selektorom.

Stav saveza da bi selektor trebalo u narednom periodu da proveri i mlađe fudbalere  među kojima je Sergej Milinković-Savić svakako igrač broj jedan, Muslin je ignorisao. Ni fudbalera Lacija, ali ni igrača Torina Adema Ljajića koji je pozivan za poslednje dve utakmice, Muslin uopšte ne vidi među putnicima za Rusiju.

U ekipi nema ni vodećih igrača slavne generacije koja se pre dve godine okitilia titulom omladinskog prvaka sveta.

Posle sastanka sa čelnicima saveza Slavoljub Muslin otputovao je u Francusku. Povratak za Beograd planirao je za ponedeljak, ali će umesto pred novinare sa spiskom reprezentativaca, sesti ponovo za radni sto sa Slavišom Kokezom i Goranom Bunjevčevićem kako bi se dve strane dogovorile o sporazumnom raskidu ugovora.

Mogućnost da se sve ovo ne dogodi i da Slavoljub Muslin ostane selektor u ovom trenutku svedena je na teoriju.