NA ČIJOJ STE STRANI U RATU TENISERKI? Dame iz svetskog teniskog vrha ne praštaju Mašin povratak!

Šarapova
Dnevno.rs/kolaž

Marija Šarapova se vratila profesionalnom tenisu pobedom protiv Roberte Vinči u prvom kolu Štutgarta, ali se i dalje mora suočavati sa optužbama drugih teniserki, a poslednja u nizu stiže od Judžini Bušard.

April 26 Stuttgart

A post shared by Maria Sharapova (@mariasharapova) on

Ne stišavaju se napadi na Mariju Šarapovu posle povratka tenisu, nakon suspenzije zbog dopinga koja je trajala 15 meseci. U povratničkom meču, pobedila je u prvom kolu turnira u Štutgartu Robertu Vinči rezultatom 7-5, 6-3 i tako najavila da je i posle velike pauze, spremna za povratak u sam vrh svetskog tenisa.

I dok je bitku sa institucijama i direktorima turnira dobila, onu sa kolegicama iz belog sporta vodiće još jako dugo i vrlo verovatno nikada neće pobediti.

Zip came in handy

A post shared by Genie Bouchard (@geniebouchard) on

Pre nastupa u Štutgartu na koji je, usput rečeno, došla sa pozivnicom, protiv njenog ekspresnog povratka su javno govorili Vozniacki, Vinči, Radvanska,Mari a sada se sa njom obračunala i Judžini Bušard.

– Ona je varalica, a varalicama se ne sme dozvoliti povratak u sport, mislim da nije u redu što je dobila pozivnicu za turnir. To je tako nepošteno prema ostalim teniserkama, a WTA šalje lošu poruku deci. Kao da kažu – slobodno varajte, a mi ćemo vas ponovno dočekati raširenih ruku. Nije pošteno i za Šarapovu sigurno više ne mogu reći da mi je uzor – iskrena je bila Bušard.

Šarapova je za Stuttgart dobila pozivnicu, a isto su učinili i šefovi na turnirima u Rimu i Madridu. Ipak kada je reč o Rolan Garosu, Šarapova je i dalje na čekanju. Konačna odluka se očekuje do 16. maja.

I dok se ostatak teniskog sveta bavi Šarapovom, ona nikome ne odgovara već se raduje povratku.

– Ovo je najlepši osećaj na svetu. Ovaj trenutak sam čekala mesecima, osećala sam se kao na početku karijere – rekla je 30-godišnja Ruskinja posle pobede.

Slično kao i ostatak njenih koleginicaca razmišlja Radvanska, koja je sa Šarapovom trebala igrati u drugom kolu Štutgarta, ali je izgubila od Makarove.

@bemylilou

A post shared by Aga Radwanska (@aradwanska) on

– Ovakav način ulaženja na turnire trebao bi se omogućiti igračicama koje su pale u plasmanu zbog povreda, bolesti ili neke više sile, a ne za one koji se tek vraćaju zbog suspenzije zbog dopinga – zaključak je koji bi potpisala velika većina profesionalnih sportista.