NA KIPRU SAVLADANI RUMUNI: Partizan bolji od Kluža u prvoj test utakmici, strelac i Fofana

FK Partizan
partizan.rs/Miroslav Todorović

Fudbaleri Partizana zabeležili savladali su rumunski Kluž sa 3:1 (2:1) u prvom kontrolnom meču na pripremama na Kipru.

 

Puleni Ivana Tomića poveli su već u drugom minutu. Kapiten Saša Ilić sjajno je uposlio Darka Brašanca koji je sa sedam metara zatresao mrežu Rumuna.

U 15. minutu prelepa akcija crno-belih za 2:0. Novajlija Nemanja Mihajlović je fantastično centrirao sa leve strane, a Valeri Božinov je zakucao loptu glavom u gol.

Dani Koljeo je smanjio prednost Parnog valjka u 41. minutu. Imali su Rumuni pre gola dve dobre akcije, ali tek su iz treće uspeli da zatresu mrežu Šaranova. Lepu akciju Kluža posle asistencije Kamore sa leve strane krunisao je Koeljo.

Za drugo poluvreme Ivan Tomić promenio je ceo tim pošto je ovo prva utakmica na Kipru, dok trener Rumuna nije ništa menjao, njima je ovo bio treći meč.

Bilo je nekoliko dobrih šansi na obe strane, ali nije bilo golova sve do 76. minuta kada je naš šampion došao do trećeg gola. Nikola Ninković je sjajno zaustavio napad Rumuna i povukao napred po levoj strani. Niko nije uspeo da ga zaustavi, lepo je dodao u sredinu ka Stevanoviću i Fofani. Napadač iz Obale Slonovače je došao do lopte i rutinski postigao gol.

Partizan će do kraja priprema u Nikoziji odigrati prijateljske mečeve sa Arsenalom iz Tule, Arisom, Volgom, litvanskim Atlantasom i Šahtjorom iz Soligorska.

Prijateljska utakmica: Partizan – Kluž 3:1 (2:1)

Stadion: Makarios. Gledalaca: 30. Sudija: Hristovi. Strelci: Brašanac u 2, Božinov u 15. i Fofana u 76. minutu za Partizan, a Koljeo u 41. minutu za Kluž.

PARTIZAN: Šaranov, Bandalovski, Stevanović, M. Jovanović, Brašanac, Everton, Ilić, Živković, Božinov, Mihajlović. U drugom poluvremenu: Kljajić, I. Petrović, Gogua, Milenković, Vulićević, Lukić, Jevtović, Ninković, Fofana, Vlahović, A. Stevanović.

KLUŽ: Mark, Dani, Murešan, Larie, Kamora, Gomelt, Huan Ruiz, Petrući, Belek, Filipe Nasimento, Vitor Bruno.