NA KORAK OD USPEHA: Jedan gol otvara vrata Evropskog prvenstva!

Srbija/U21
twitter/FSS

Mlada reprezentacija Srbije trenirala je u nedelju uveče u norveškom Dramenu pred revanš meč baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Selektor Tomislav Sivić je kazao da su svi u timu motivisani.

– Srećni smo što smo mogli da dođemo tri dana pred utakmicu, pošto je očigledna promena klime, jer je ovde mnogo hladnije, kao i podloga na kojoj ćemo igrati. Iskoristili smo večeras priliku da počnemo sa aklimatizacijom. Svi su motivisani, tenzija je velika, svi čekamo utakmicu koja nam mnogo znači. Biće promena i svi igrači su motivisani i svih hoće da se nametnu –  rekao je Sivić posle treninga u Norveškoj.

Srbija je u prvom meču pobedila sa 2:0, ali Norveška ne odustaje, tako da će sada u timu imati i dvojicu igrača iz A reprezentacije – Matsa Melera Dahlija (Frajburg) i Martina Samuelsena (Blekburn).

– Očekujem sasvim drugačiju utakmicu sada. Vratili su dva igrača iz A reprezentacije. Moramo i ovog puta da budemo pametni i iskoristiti neke prednosti. Sigurno ćemo igrati da postignemo gol, koji bi nam otvorio vrata Evropskog prvenstva – navodi Sivić.

Selektor je otkrio da Sergej Milinković Savić nije trenirao zbog stomačnih problema, ali da očekuje da će se oporaviti do početka utakmice.

Reprezentativac Andrija Živković navodi da će tim ići na pobedu, iako očekuje drugačiju utakmicu.

– Biće drugačija utakmica nego prva, jako teška. Protivnik je stvarno dobar, ima kvalitet i tehniku i želi da igra. Očekujemo otvoren meč. Imamo prednost i idemo na pobedu – rekao je Živković.

Utakmica Norveška-Srbija igra se u utorak od 19.00.