Na krilima Bogdana, crno-beli dolaze do 13. titule! Crvena zvezda Telekom – Partizan NIS 87:95

Partizan je šampion! Crno-beli slavili su i u četvrtoj utakmici finala plej-ofa Superlige Srbije. Crvena zvezda Telekom izgubila je posle produžetaka 87:95 (22:21, 13:15, 17:15, 20:21, 15:23).

Sve je isto kao i ranije. Trofej ostaje u Humskoj 1! Košarkaši Partizana ponovo su nadigrali ‘večitog rivala’ i sa vođstvom od 3:1 u serijama, zadržali ono što je kod njih već 12 godina. Dinamična igra, prepuna preokreta. Rezultat se konstantno smenjivao, a Zvezda je uspela da se u poslednjoj četvrtini odlepi i napravi vođstvo, koje se ubrzo istopilo i preokrenulo u korist Partizana, ali su crveno-beli izborili produžetke. U nastavku mnogo stabilnija i organizovanija igra u redovima crno-belih, koji prave razliku od „+8” i dolaze do pobede.

Najava i tok meča:

Pred košarkašima Crvene zvezde Telekom je jedan od najvažnijih mečeva ove sezone. Večeras se od 20 časova bore za produžetak finalne serije plej-ofa i ostanak u trci za titulu šampiona Srbije, dok Partizan NIS želi da zadrži trofej 13. godinu zaredom. Tok utakmice pratite UŽIVO na našem portalu.

Večeras će se u Pioniru odigrati četvrta utakmica plej-ofa Srbije. Za razliku od prethodnog meča, ovaj će se igrati pred publikom, jer je Zvezda domaćin.

Partizan ulazi u duel sa vođstvom od 2:1 u serijama i ukoliko pobedi odbraniće titulu i postati 13. put zaredom prvak Srbije. Da li Crvena zvezda može da prekine dominaciju crno-bele bolje?

Kako god da okrenete crveno-beli imaju prednost – podršku sa tribina.

Ekipa Duška Vujoševića je svesna da pobeda sve rešava, što bi moglo možda i loše da utiče, jer ukoliko ste ‘opterećeni’ trijumfom, tek onda možete da napravite kiks.

Partizan, predvođen odličnim Bogdanom Bogdanovićem, vezao je dve pobede. Prvo je uzvratio brejk, pobedivši protivnika sa 20 razlike – 82:62, a onda je zabeležen trijumf pred praznim tribinama – 77:67.

Crvena zvezda bi mogla da unese neizvesnost  i bitku za trofej produži u petu seriju, a to jedino može da se dogodi ukoliko večeras odigraju na njenom prepoznatljivom nivou.

Prva četvrtina – 22:21

Lopta je pripala ekipi Duška Vujoševića. Partizan nije uspeo da zabeleži poene iz prvog napada, dok isto to ne uspeva ni Crvena zvezda. Sledeću priliku iskoristio je Žo Lovernj, a Gagić nastavlja za mini seriju crno-belih od 4:0, koju prekida Mitrović. Zvezda odlična u odbrani, Dženkis poentira za 4:4.

Bogdan Bogdanović ‘upisuje’ prvu trojku na meču za vođstvo Partizana – 10:6. Crvena zvezda posle pet minuta igre bez šuta za tri poena. Pogotcima Luke Mitrovića crveno-beli stižu do izjednačenja, ali ubrzo i prvog vođstva (zbog dodatnog slobodnog bacanja) – 11:10.

U završnici prve četvrtine, odličan tempo crveno-belih, ali zahvaljujući trojci Bogdanovića i nekoliko vezanih poena, Partizan se približio Zvezdi 22:19. Efikasan početak za oba tima.

Posle deset minuta igre tim Dejana Radnjića ima prednost 22:21. Bogdan Bogdanović je ponovo blistao sa 13 poena u prvoj četvrtini.

Druga četvrtina – 13:15

Promašaji i izgubljene lopte sa obe strane na početku druge četvrtine. Ipak, nastavljeno je sa egal igrom. Iako je Zvezda imala prednost, Partizan joj nije dozvoljavao da se mnogo odlepi. Za tri minuta igre videli smo samo četiri poena – 24:23. Promašili cu crveno-beli nekoliko zicera, sa druge strane Partizan je pokušao preko Bertansa trojkom da preokrene rezultat u svoju korist, ali bezuspešno. Nakon kvalitetne prve četvrtine, u nastavku bez dobrih poteza i atraktivne igre. Crno-beli posle pet minuta su imali minimalnu prednost 27:26.

AU! Kakva blokada Simonovića! Jedan od najlepših poteza. Gagić nije svestan šta ga je snašlo… Ipak, u nastavku Gagić zakucava za 29:26, ali odličan Tadija Dragićević trojkom dolazi do izjednačenja. Još jedno fenomenalno zakucavanje Gagića! Partizan vodi (33:31). TROJKA! Bogdan Bogdanović

U samoj završnici Crvena zvezda nije iskoristila priliku da preokrene rezultat, ostaje 36:35 za Vujoševićev tim.

Treća četvrtina – 17:15

Prvi posed lopte u drugom poluvremenu pripao je crno-belima. Ipak, prve poene u nastavku videli smo od strane crveno-belih, kada je Dženkis doveo svoj tim u novu prednost – 37:36, ujedno on je na ovom meču najefikasniji pojedinac u Crvenoj zvezdi. Bogdanović je forsirao šuteve za tri poena, koji se nisu realizovali, što je protivniku odgovaralo, jer je bio siguran u šutevima za dva poena. Ipak, ako Bogdana neće, oće Bertansa, koji trojkom dolazi do novog izjednačenja 39:39.

TROJKAA! Bogdanović za novo vođstvo Partizana – 44:43

U završnici treće četvrtine, odlična odbrana Crvene zvezde, koja se ponovo prbližila – 47:48. Preko Raška Katića klub iz Ljutice Bogdana ponovo dolazi do prednosti 49:48, ali i dodatno bacanje koje nije iskorišćeno. Posle nesportske lične greške Katića, Milutinov je izveo slobodno bacanje, koje se nije računalo, jer je faul načinjen nad Gagićem.

TROJKAAA! Lazić! Zvezda vodi – 52:50.

Četvrta četvrtina – 20:21

Konačno, na početku poslednje četvrtine, domaćin pravi i najveću razliku na meču, Zvezda odlazi na „+5”.

TROJKAAA! Simonović! Zvezda vodi 61:55

Zvezda je odbila taj nalet rivala i ponovo stekla sedam poena viška (67:60), ali Dženkins je tada napravio dve velike greške. Prvo je loše izveo aut, a onda je napravio jeftin faul i poslao Tepića na liniju slobodnih bacanja.

Tepić je pogodio četiri vezana penala – 67:64 na četiri minuta pre kraja. Usledio je još jedan loš napad Zvezde, a Pavlović je na drugoj strani pogodio uz faul.

Usledio je dramatičan finiš. Posle skoka u napadu minut pre kraja pogodio je Lovernj za 70:67, a seriju Partizana napokon je prekinuo Nelson. Usledila je još jedna minijatura Bogdanovića, ali na drugoj strani je trojku pogodio Jaka Blažič 72:72, 27 sekundi pre kraja. Bogdanović je preuzeo odgovornost, okliznuo se, a na drugoj strani je Blažič promašio trojku za pobedu – produžetak.

Produžeci – 15:23

Trojka Partizana! Lazić preko slobodnih bacanja približava crveno-bele 74:75, ali Lovernj daje dva poena i ima dodatno slobodno bacanje – 74:78. Partizan odlazi na „+6” (74:80) ali ubrzo Dženkins i Lazić smanjuju vođstvo – 78:80. Fenomenalni Bogdan Bodganović daje i svoj 34 poen. U nastavku Mitrović gubi lotu, pravi faul i završava utakmicu zbog ličnih grešaka. Bogdanović 2/2 za prednost 84:78.

TROJKAAAA! Nelson preduzima odgovornost i trojkom drži Zvezdu u životu – 81:84. Ipak, Marjanović pravi faul, Pavlović sa linije slobodnih bacanja pogađa oba.

Sa 36 peona, šest skokova i pet asistencija Bogdan Bogdanović završava utakmicu, zbog lične greške. 

GAGIĆ ZAKUCAVA! IMA I DODATNO BACANJE pri rezultatu 84:90 (30 sekundi pred kraj). Pogađa Gagić, uzvraća Simonović trojkom – 87:91.

GOTOVO JE! PARTIZAN JE ŠAMPION! –