NA MARAKANI PLJUŠTE OPTUŽBE: “Čestitamo titulu Slaviši Kokezi i FSS”

marakana
crvenazvezdafk.com

Rukovodstvo Crvene zvezde, ne miri se lako sa gubitkom titule a kao jedan od glavnih krivaca za "otimanje" iste, označen je bivši član uprave kluba iz Ljutice Bogdana i sadašnji predsednik FSS-a Slaviša Kokeza.

 

Partizan je osvojio juče 27. šampionsku titulu pošto je u poslednjem kolu Superlige pobedio Mladost iz Lučana sa 5:0 i sa tri boda prednosti u odnosu na Zvezdu završio takmičenje.

“Crvena zvezda želi da čestita osvajanje šampionske titule Fudbalskom savezu Srbije. FSS i Slaviša Kokeza kao njegov neprikosnoveni lider, titulu su apsolutno zaslužili jer su pokazali silu i moć kako na terenu tako i van njega. Godinu dana je kompletan FSS disciplinovano i marljivo radio i titulu je apsolutno zaslužio. Niko nije bio tako dominantan kao Kokeza i njegova ekipa ove sezone. Radili su šta su hteli, samo sa jednim ciljem – da se Crvenoj zvezdi otme titula” , navodi se u saopštenju Crvene zvezde. 

I daljem tekstu piše da je FSS na čelu sa Kokezom birao sudije za izvršenje zadatka, da je dozvolio pritiskanja protivnika na perfidan način, kao i da su dozvolili da njihovi puleni udaraju bez lopte na terenu koga stignu bez crvenih kartona.

“Mogli su da smenjuju neposlušne trenere protivničkih klubova dan uoči meča i da sve to zataškaju bez ijednog pitanja. Mogli su da poništavaju kaznu treneru koju je drugi Savez izdao… Mogli su da ne kažnjavaju za šovinističko vređanje, a i kada ih pod pritiskom javnosti konačno kazne, svoju kaznu brže bolje smanje. Mogli su da dozvole okupljanje njihovih navijača ispred stadiona, iako je to propisima zabranjeno. Mogli su šta su hteli i time pokazali silu neophodnu za osvajanje titule. 

Ali, umeli su i da ćute kada se klevetalo kako je sve poznato i da je titula unapred nameštena za Crvenu zvezdu. Ćutali su i kada se vršio pritisak na sudije puštanjem lažnih informacija ko će gde da sudi, ćutali su i kada su se igrali nikad čudniji kladioničarski prelazi jednog kluba. Umeli su da ćute kada je Crvena zvezda uputila dopis da joj se prizna osvojena titula šampiona Srbije iz 1946. godine. A opet, ako bi se Crvena zvezda oglasila, odmah bi cela šampionska ekipa FSS krenula u napad. Počeli bi da pričaju o pritisku, o tenziji… “ , stoji u saopštenju.

Zvezda je optužila FSS i da je “isti scenario” i “šampionsku taktiku” preneo na omladinsku ligu Srbije, u slučaju Brodarca, i ponovo je pomenula bivšeg predsednika FSS Tomislava Karadžića.

“Sada je odjednom sve regularno jer je njihova misija uspela, pehar je u njihovim rukama. Na taj način Slaviša Kokeza je nastavio svetlu tradiciju prethodnog predsednika FSS Tomislava Karadžića, koji je juče slavio novu titulu organizacije na čijem je čelu bio do skora. Pa je eto i posle Toleta stigao – Tole. I naravno titula u FSS. Bili smo naivni i nemoćni pred dobro razrađenim scenarijom Tomislava Karadžića u režiji njegovog dostojnog naslednika Slaviše Kokeze. Zato, čestitamo gospodo iz FSS – zaslužili ste ovu šampionsku titulu” , navodi se u saopštenju.loading...