Na poslednjem derbiju odigranom u ulici Ljutice Bogdana MARAKANA JE GORELA!

Prethodni "večiti derbi" igran na stadionu Crvene zvezde, 2. novembra 2013. godine, ostao je upamćen po velikim neredima.

 

Taj 145. prvenstveni duel crveno-belih i crno-belih obeležili su brojni incidenti ne samo oko stadiona već i van njega. Zabeležene su tuče u različitim delovima Beograda.

A na stadionu u Ljutice Bogdana opšti haos…

Navijači Partizana su uleteli na teren pre početka utakmice i napali padobrance koji su sleteli na centar. Njima su padobranci smetali jer su nosili dve Zvezdine zastave. Grobari su se zatim “zakačili” i između sebe, dve odvojene frakcije su se gađale bakljama i drugim predmetima, pa je reagovala Žandarmerija i smirila situaciju.

Kulminacija nereda desila se u drugom poluvremenu utakmice. Grobari su napravili bakljadu na južnoj tribini, a onda počeli da pale zastavice i sve što im se našlo pod rukama. Više malih buktinja spojilo se u jednu, pa je na Jugu bukvalno nastao velikipožar. Meč je prekinut na deset minuta, reagovali su vatrogasci…

Policija je uhapsila 40 navijača Partizana i Crvene zvezde pre, tokom i posle utakmice. Među uhapšenim osobama su četiri maloletnika. Povređeno je pet osoba.

Inače, Crvena zvezda je pobedila 1:0.