NA PUTU ZA ISTANBUL: Maksimalno agresivno protiv Turaka, za produžetak fantastične serije!

KK Crvena zvezda
twitter.com/kkcrvenazvezda

Košarkaši Crvene zvezde otputovali su u Istanbul, gde ih u četvrtak očekuje meč 9.kola Evrolige protiv Anadolu Efesa.

 

Crveno-beli po drugi put ove sezone  odlaze u Istanbul, nakon četiri vezane pobede u ABA i Evroligi, ali bez kapitena Luke Mitrovića, koji je istegao mišić i pauziraće desetak dana.

Pred put u Istanbul trener Dejan Radonjić izneo je svoja očekivanja od ove, još jedne vrlo teške utakmice za crveno-bele:

Posle ritma i perioda koji je u prethodnih 14 dana bio izuzetno naporan, nastavljamo takmičenje u Evroligi. Očekuje nas novo gostovanje u Istanbulu ekipi koja ima veliki kvalitet i koja od nas zahteva da budemo dobri u oba pravca kako bi im parirali. Za iznenađenje tamo je potrebno da igramo jako dobro. Kao protivnik očekuje nas tim koji igra kvalitetno, trener je nov, napravili su dosta izmena u timu, svesni smo šta nas čeka, i još putujemo bez Luke Mitrovića. Ono što je dobro u ovoj situaciji je da Luka nije teže povređen, ali odsustvo svakog igrača u ovakvom rtimu utakmica za nas je težak udarac, što znači da ćemo morati da damo više od maksimuma da dođemo do iznenađenja – izjavio je pred put crnogorski stručnjak.

Teren Efesa nije među “vatrenijima” u Turskoj, ali trener crveno-belih napominje da se sve rešava ipak na parketu:

– Sva četiri tima iz Turske su izuzetno jaka i sa ogromnim ulaganjima, ne samo ove sezone i sa visokim ambicijama. Ambijent koji nas očekuje tamo znamo da nam daje prostora da se osećamo dobro, ali je na terenu puno kvaliteta. Atletski izuzetna ekipa, igraju snažno, imaju mogućnost da koriste taj kvalitet na različite načine, i mi moramo da odgovorimo tome na terenu. Nadam se da ćemo prevazići problem odsustva Luke Mitrovića i to rešiti na najbolji mogući način kako bi igrali protiv njih. Efes ima puno iskusnih igrača, pa onda i mladih sa puno talenta. Ipak, ovo je samo jedna utakmica, tek 9.kolo –  zaključuje Radonjić.

Ovo je drugo gostovanje u Istanbulu od zakazanih četiri, a pred odlazak je Čarls Dženkins  govorio o snazi protivnika i šansama svoje ekipe 

– Čeka nas teška utakmica. Evroliga je ove godina sama po sebi teška, tu su zaista najbolji i najjači timovi u Evropi. Imaju ekipu sa puno odličnih igrača. Videli smo ih već tokom pripremnog perioda, iako nismo igrali protiv njih na turniru na Kritu. Tim sastavljen od puno dokazanih evroligaških igrača, poput Brajana Danstona, Tomasa Ertela, Derika Brauna… Svakako veliki ispit za nas, ali i još jedna šansa da mi budemo još bolji kao tim – kaže Zvezdin Amerikanac.

Utakmica se igra u četvrtak, od 18 časova.