NA REDU JE LIGA ŠAMPIONA: Ko su Zvezdini rivali i kada kreće u novi pohod na Evropu?

Crvena zvezda je i zvanično osvojila četvrtu uzastopnu titulu šampiona Srbije, pa se sada polako mogu okrenuti Evropi i kalkulacijama.

printscreen/youtube.com/Crvena zvezda

Protekle četiri sezone Crvena zvezda je bila učesnik evropskih takmičenja i kada se sve sabere i oduzme, može se reći da je beogradski tim ostavio dobar utisak. U poslednjoj smo videli da se Zvezda može nositi čak i sa slavnim Milanom.

Međutim, od stare slave se ne živi, pa Dejan Stanković i njegovi puleni moraju da idu dalje, a tamo ih čeka težak put. Za početak, mora se poraditi na pojačanjima, a ako je verovati natpisima, na Marakanu stižu Aleksandar Kolarov i Aleksandar Dragović, pa možda čak i Nenad Krstičić i Aleksandar Prijović.

Sve to znači da će tim biti spreman, a šta ga čeka u kvalifiakcijama za Ligu šampiona? Može se desiti da prva runda bude preskočena, a za to je neophodno da osvajač Lige šampiona bude tim koji će to takmičenje naredne sezone već obezbediti kroz domaće prvenstvo, a jedino bi stvar mogli da pokvare Čelsi i PSŽ, piše Meridian Sport.

Drugo kolo kvalifikacija na programu je 20/21 jula (prvi mečevi) i 27/28 jula (revanši), što je otprilike u vreme kada počinje i nova sezona Superlige Srbije.

U tom drugom kolu, Zvezda će biti nosilac, pa se sigurno neće sresti sa Jang Bojsom, zagrebačkim Dinamom, Olimpijakosom i Ludogorecom, ali može sa Olimpijom, Slovanom, Tbilisijem, Kairatom, Škendijom, Omonijom, Šerifom…

Dakle, dobro poznata imena. Ali, treće runda donosi još veći izazov.

Opet se može desiti da crveno-beli budu povlašćeni, a to znači da ih čekaju klubovi poput Ludogoreca, Makabija, Legije, Steaue ili Kluža, Malmea…

Kada se sve pogleda, jasno je da bi Zvezda bila favorit, ali to je tek početak. Plej-of donosi paklene timove poput Olimpijakosa, Dinama, Slavije, Salcburga… Sa nekima je Zvezda već igrala, pa ostaje da vidimo kako bi sada prošla.

Bilo kako bilo, pred izabranicima Dejana Stankovića je pakleno leto.