NA STARTU EVROKUPA: Partizan IZGUBIO od Albe, MUTA – “Mi smo mlad tim”

partizan
Beta

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Berlinu od ekipe Albe sa ubedljivih 85:111 (21:30, 18:27, 19:19, 27:35) u prvom kolu Grupe C Evrokupa.

 

Albu je do pobede predvodio Spenser Biterfild sa 24 poena, Luk Sikma je dodao 19, a Stefan Peno 15 poena.

U redovima crno-belih najbolji je bio Najdžel Vilijams-Gos sa 22 poena, Vanja Marinković i Patrik Miler su ubacili po 15, dok je Djoko Šalić meč završio sa 12 poena.

Alba je od samog početka kontrolisala utakmicu i igrala sjajno u odbrani, što joj je donelo veliki broj poena iz kontranapada. Crno-beli su u prvoj deonici primili 30 poena, da bi već u drugoj Alba stigla do velikih plus 20 (46:46).

Izabranici Miroslava Nikolića nisu imali snage da pruže ozbiljni otpor nemačkom timu ni u nastavku, pa je Alba bez problema održavala veliku prednost i mirno privela meč kraju.

Partizan u narednom kolu dočekuje Lijetuvos ritas, koji je u prvom kolu poražen od Bilbaa, dok Alba ide u goste Lokomotivi Kubanj koja je slavila protiv Limoža.

Trener košarkaša Partizana Miroslav Nikolić izrazio je očekivanje da će njegova ekipa uskoro pružati mnogo bolje partije od večerašnje protiv Albe u Evrokupu.

Mi smo veoma mlad tim. Na primer, Marko Pecarski je rodjen 2000. godine. Naš izbor je da razvijamo mlade igrače za budućnost. Naša grupa u Evrokupu je vrlo jaka i kao mlad tim nemamo visoke ambicije u ovom takmičenju – rekao je Nikolić posle utakmice.