NA UDARU SU NOVAK I VIKTOR: Srpski teniseri među najtestiranijima na doping proverama!

Novaj Djokovic
www.facebook.com/djokovic.official

Svetska teniska federacija (ITF) obelodanila je koji teniser je koliko puta bio podvrgnut doping testovima prošle godine.

 

Srpski teniseri Novak Đoković i Viktor Troicki nalaze se u grupi od 28 igrača i igračica koji su najviše puta išli na doping provere.

Svi oni su po sedam ili više puta testirani i tokom turnira i van takmičenja, što znači da su tokom prošle godine kontrolisani makar po 14 puta.

U Noletovom i Viktorom društvu najviše ima Hrvata, jer su “mete” Antidoping agencije često bili i Marin Čilić, Ivan Dodig i Ivo Karlović.

Podsetimo, Troicki i Čilić su već bili pod suspenzijama, pa ne čudi što su redovni na doping testovima.

Doduše, Viktor nije bio dopingovan, već je posle meča sa Jarkom Nieminenom u Monte Karlu 2013. godine, zamolio medicinskog radnika da vađenje krvi odloži za dan kasnije jer se osećao loše. Molba mu je uslišena, ali je ITF to shvatio kao odbijanje, pa ga je kaznio. Troicki je bio van terena 18 meseci.

S druge strane, Čiliću je iste u krvi pronađena nedozvoljena supstanca niketamid, zbog čega je pauzirao četiri meseca, na koliko mu je smanjena prvobitna kazna od devet meseci.

Đoković je često na “udaru” zbog postizanja vrhunskih rezultata. Tako su 14 ili više puta doping testu podvrgavani i Endi Marej, Sten Vavrinka, Kei Nišikori, Miloš Raonić…

U ovu grupu spada i Ana Ivanović, ali je nema na spisku, jer je prekinula sa aktivnim igranjem tenisa.