Nadal preokretom do polufinala, Raonić bio odličan

Najbolji teniser sveta Rafael Nadal plasirao se u polufinale Majamija pobedivši Miloša Raonića posle preokreta sa 4:6, 6:2, 6:4. Za finale, boriće se protiv Tomaša Berdiha, koji je savladao Aleksandra Dolgopolova.

Raonić je u prvom setu iznenadio Nadala na samom kraju, oduzevši mu servis za 6:4, ali je Nadal furiozno krenuo u nastavak sa 4:0 uz dva brejka. Drugi set je priveo rutinski kraju, i u trećem mu je brejk za 4:3 bio dovoljan na putu ka polufinalu.

Ipak, ni kanadski teniser neće previše žaliti jer će od ponedeljka biti deveti na ATP listi, a ovo mu je bio prvi meč u kom je Nadalu uzeo set. Španskom teniseru predstoji duel sa Tomašom Berdihom, kog je pobedio u 17 od 20 prethodnih duela.

– Igrao sam dobro protiv njega ranije, ali to ne mora ništa da znači. Nisam gubio ni od Vavrinke pre Australijan opena, pa sam poražen u finalu. To je statistika, a činjenica je da u polufinalu igram sa jednim od najboljih na svetu. Moraću da odigram najbolje što umem, ranije sam ga zato i pobeđivao – rekao je Nadal.