Nadal priznao: Previše sam nervozan!

Treći teniser sveta Rafael Nadal priznao je da se od početka 2015. godine ne oseća sigurno na terenu.

Nadal je poražen u 3. kolu Mastersa u Majamiju od Fernanda Verdaska sa 2-1, uz mnogo grešaka u ključnim trenucima.

Španski teniski velikan priznao je da je previše nervozan na terenu i dodao da će pokušati da otkloni problem koji je očigledan.

Nije teško ispraviti problem koji imam, nastaviću da se trudim.Dajem sve od sebe. Treniram na pravi način“, kaže Nadal.

On je priznao da je nervozan na terenu od starta sezone.

– Nije u pitanju tenis, nisam opušten na terenu u dovoljnoj meri. Mislim da se moja igra generalno popravlja u odnosu na period od pre mesec i po dana. Ali u isto vreme, ja igram prenervozno u većini slučajeva, u važnim trenucima – dodaje Maljorčanin.

Poraz od Verdaska znači da je još uvek bez titule u Majamiju gde je četiri puta igrao finale. Prethodno ga je u Indijan Velsu u četvrtfinalu pobedio Miloš Raonić nakon što je spasao tri meč lopte.

Tokom karijere sam u 95% slučajeva uspevao da kontrolišem svoje emocije. Popraviću to. Ne znam da li će se to dogoditi za nedelju dana, šest meseci ili godinu dana, ali ću to sigurno uraditi. To je nešto što moram da popravim zbog sebe i mog tima. Potrebna mi je pomoć tima, ali pre svega moram sam sebi da pomognem.“

Nadal je u karijeri osvojio praktično sve, ali kaže da još uvek ima motivaciju.

„Ja sam dovoljno osvojio do sada u karijeri i mogao bih da kažem da više i ne moram da osvajam, ali ja želim još trofeja. Želim da nastavim da se takmičim na pravi način. Naravno, na šljaci sam imao najviše uspeha, nadam se da ću ponovo biti spreman.“

Sledeći turnir na kojem će Nadal igrati je Masters u Monte Karlu.