Nadalov stric ‘opleo’ po Noletu: Ovo je razlog zašto je Đoković prvi!

Novak Djokovic
Beta

Posle sramnog povezivanja stranih medija i njihovog poređenja Novaka Đokovića i Lensa Amrtstronga stiže još jedna aluzija, ovoga puta od Nadalove porodice.

 

Nekadašnji teniser i stric Rafaela Nadala, Toni Nadal, smatra da Novak Đoković jeste zasluženo na prvom mestu, ali smatra da tome nije zaslužan samo Đokovićev talenat.

0150 Volim dublje da analiziram stvari. Đoković je vanserijski igrač, ne samo sada. Od prvog dana kada sam ga video znao sam da će biti među najboljima. Takođe, mislim da se dogodilo nešto sjajno za njega. Ne pokušavam da kažem da on ne zaslužuje da bude tu gde jeste, ali je istina da nije igrao protiv najboljih verzija Federera i Nadala – smatra Toni Nadal.

Nakon što je i Rafael Nadal priznao da je Đokovića nemoguće pobediti, jer kako kaže ima smrtonosnu kombinaciju, njenog stric Toni ima objašnjenje zašto je to tako.

– U ovih godinu i po dana je osvojio dosta turnira, jer Federer očigledno nije igrač kakav je bio 2006, 2008 ili 2009. godine, a isto važi i za Rafu koji je daleko od nivoa iz 2006, 2008, 2009, pa čak i 2013. godine. Pored toga Rafael nije bio isti ni 2014. ni 2015. godine i to je vreme kad je Novak počeo da pobeđuje. Kada Nadal i Federer nisu na vrhuncu Đoković je nezaustavljiv, a možda bi bilo drugačije da jesu, sigurno bi i oni osvajali više turnira – kaže Toni Nadal.