NAJAVA OD KOJE ĆETE SE NAJEŽITI: Delije imaju SNAŽNU poruku za Zvezdine igrače pred okršaj sa Krasnodarom (VIDEO)

FK Crvena zvezda
Printscreen

Verujemo da će ovakva poruka dati još više snage crveno-belima da se izbore protiv ruskog Krasnodara.

 

Večeras od 21h igra se revanš meča plej-ofa Liga Evrope, u kojem se Zvezdini fudbaleri sastaju sa ruskim Krasnodarom. 

U prvom meču u Rusiji, ekipa Krasnodara je pobedila crveno-bele rezultatom 3:2.

I dok se čeka zvanična potvrda delegata iz Belgije da je stadion “Rajko Mitić” ispunjava uslove za odigravanje ovog meča, Delije su poslale svojim igračima snažnu poruku.

Najava za revanš meča protiv Krasnodara upotpunjena je stihovima srpskog repera Vuka Jovanovića Thespiana “Major iz pesme”.

– Ova šaka vojnika ima ulogu brane, u bujici reka sa brda ona jedina ostaje! Nebo je disalo barut, nebo je disalo uzalud, zadnja linija odbrane zar je linija pobede? Nećemo čekati da priđu, pa mi ne ginemo tako, mi smo senke Beograda mi ginemo slavno!

Potom sledi i refren pesme koji je zapravo govor slavnog majora Dragutina Gavrilovića, održan 7. oktobra 1915. godine, u kome je dao zapovest na juriš kako bi se odbranila čast Beograda i otadžbine. Zahvaljujući ovom govoru, 10. pešadijski puk je, jurišajući sa Dunavskog keja na neprijateljske austrougarske položaje, uspeo da zaustavi napredovanje neprijateljskih trupa i omogući povlačenje srpske vojske iz Srbije preko Albanije.

Vojnici! Vrhovna komanda  izbrisala je naš puk iz brojnog stanja, naš puk je žrtvovan za čast Beograda i Otadžbine. Vi nemate dakle da se brinete za živote vaše, oni više ne postoje. Zato napred u slavu! Za Kralja i Otadžbinu! Živeo Kralj! Živeo Beograd!